Η Γερμανία διαψεύδει συμωνία με Ελλάδα για τους πρόσφυγες

17:43 6/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τους ισχυρισμούς περί υποτιθέμενης συνεννόησης της γερμανικής με την ελληνική κυβέρνηση για καθυστέρηση στην επανένωση οικογενειών προσφύγων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ, δήλωσε ότι εφαρμόζονται οι προβλέψεις του Κανονισμού του Δουβλίνου, οι οποίες, όπως είπε, είναι «γραφειοκρατικά χρονοβόρες».

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και αριθμούς των προσφύγων που έχουν μετακινηθεί σε αυτό το πλαίσιο, από την αρχή του έτους, από την Ελλάδα

προς την Γερμανία.

«Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι δεν ισχύει ότι η Γερμανία σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από το Δουβλίνο σε ό,τι αφορά στην επανένωση οικογενειών. Υπήρξε σειρά επαφών για αυτό το θέμα, σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο των Συμβουλίων Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ και θεωρούμε ότι δεσμευόμαστε από τον Κανονισμό του Δουβλίνου που είναι ακόμη σε ισχύ και βεβαίως αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτούς – και τις υλοποιούμε», δήλωσε ο κ. Ντίμροτ απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Πρόσθεσε δε ότι, εδώ και κάποιο διάστημα αυτό ισχύει και αντιστρόφως, δηλαδή και για την Ελλάδα. «Υπάρχει τώρα -τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο- και η συνεννόηση βάσει των ισχυουσών ρυθμίσεων του Δουβλίνου για την επαναπροώθηση προς την Ελλάδα».

The post Η Γερμανία διαψεύδει συμωνία με Ελλάδα για τους πρόσφυγες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα