Η Γερμανία απειλείται με νέες εκλογές και η Μέρκελ φοβάται

19:48 18/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Έχει ξεκινήσει στη Γερμανία η αντίστροφη μέτρηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ή για τη διενέργεια προώρων εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και οι σκλήηροί Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές συνεργάτες τους δεν έχουν καταφέρει να βρούν κοινό τόπο με τους Πράσινους και τους Φιλεκεύθερους και η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει. Στόχος τους ήταν να καταλήξουν έως της Κυριακή σε συμφωνία που θα καταγράφει,

σε γενικές γραμμές τους στόχους μιας μελλοντικής κυβέρνησης συνασπισμού (της επονομάζόμενης «Τζαμάικα»).

Μεγάλο αγκάθι παραμένει το προσφυγικό ζήτημα, καθώς οι Βαυαροί επιμένουν να τεθεί ανώτατο όριο στον αριθμό που θα δεχθεί η χώρα, ενώ οι Πράσινοι πιέζουν να χορηγηθεί σε πρόσφυγες πολέμου το δικαίωμα της επανένωσης με τις οικογένειες τους.

Σημαντικές είναι οι διαφωνίες και στο ζήτημα της προστασίας του κλίματος. Οι Πράσινοι ζητούν αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, απαγόρευση παραγωγής ενέργειας από άνθρακα αλλά και τέλος σε κινητήρων ντίζελ, όμως οι Χριστιανοδημοκράτες και οι σύμμαχοί τους λένε όχι.

Τα σοβαρότατα προβλήματα στην επίτευξη συνεννόησης και η εξάντληση των χρονικών περιθωρίων ανάγκασαν τον πρόεδρο της χώρας Βάλτερ Σταϊνμάιερ νε επισημάνει τον κίνδυνο επαναληπτικών εκλογών, με συνέντευξη στην κυριακάτικη Welt -παρέμβαση εντελώς ασυνήθιστη για τα γερμανικά δεδομένα.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος εκφράζει την πως «όλες οι πλευρές έχουν επίγνωση της ευθύνης τους» και υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να διανοηθεί πως τα κόμματα «θα θελήσουν στα σοβαρά να ρισκάρουν επαναληπτικές εκλογές».

The post Η Γερμανία απειλείται με νέες εκλογές και η Μέρκελ φοβάται appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα