Η Γαλλία κηδεύει τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων

19:48 23/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Γι αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένες οι κηδείες των ανθρώπων που έπεσαν θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν, στο μπαρ La Belle Equipe και στο εστιατόρια Petit Cambodge. Την Παρασκευή η χώρα αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της σε μια επίσημη τελετή.
Από τους 130 νεκρούς, 29 άνθρωποι ήταν ξένης ή διπλής υπηκοότητας.

Πολλοί από τους συγγενείς των θυμάτων απηύθυναν εκκλήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Όπως στην περίπτωση της 33χρονης

Ορελί. Η οικογένεια της απηύθυνε έκκληση προς όσους επιθυμούν να βοηθήσουν στη διακόσμηση του φέρετρου της κοπέλας, που λάτρευε τη ροκ μουσική. Πολλοί καλλιτέχνες του δρόμου έσπευσαν να προτείνουν τις ιδέες τους.

Ο Ματιέ Μοντί, αδελφός του Σεντρίκ που σκοτώθηκε επίσης στο Μπατακλάν, ζήτησε από τους Rolling Stones να παραστούν στην κηδεία του. Εκείνοι αρνήθηκαν μεν την πρόσκληση αλλά έστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα «πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια» στον αδελφό του.
Στο Μπλουά, περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι παρέστησαν το της Δευτέρας στις κηδείες της Αννά και Μαριόν Πετάρ, 27 και 24 χρονών, δύο αδελφών που χάθηκαν ενώ δειπνούσαν στο Petit Cambodge.

Την Κυριακή, σχεδόν 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βρετάνη, στο λιμάνι Κονκαρνό, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην Εστέλ Ρουά, 25 ετών, που καταγόταν από αυτή την κοινότητα και άφησε την τελευταία της πνοή στο Μπατακλάν.

Δημόσια τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 13ης Νοεμβρίου θα γίνει την Παρασκευή στο Παρίσι, παρουσία του προέδρου της χώρας Φρανσουά Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα