Τόσκας: Να μην ταυτίζονται οι μετανάστες με τους τρομοκράτες

19:46 23/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Τη θέση ότι δεν πρέπει να ταυτιστούν οι μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Σχολιάζοντας αναφορές σύμφωνα με τις οποίες πρωταγωνιστές της επίθεσης στο Παρίσι διήλθαν από την Ελλάδα, ο κ. Τόσκας διευκρίνισε πως «υπήρχαν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές αρχές και τα οποία εντοπίστηκαν

σε χρόνο – ρεκόρ. Πέρασαν από τη Λέρο, συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι».

«Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο – ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως μιλάμε για δύο περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου» ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Ερωτηθείς αν η χώρα έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ο υπουργός απάντησε καταφατικά: «Έχουμε λάβει αυξημένα μέτρα και στους χώρους ταυτοποίησης στα νησιά, γίνονταν οι έλεγχοι, προσπαθούμε να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα