Η εισαγγελική γκάφα προκάλεσε τον πόλεμο για τα υποβρύχια

21:20 19/6/2014 - Πηγή: Aixmi

Η κακή διατύπωση στο έγγραφο της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ευθύνεται για την οξύτατη σύγκρουση κυβέρνησης -Σύριζα, μιας που έδωσε την εντύπωση ότι διεξήγαγε προκαταρκτική εξέταση και εντόπισε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου.

Είναι ενδεικτικό ότι το θέμα ανέλαβε να διευκρινίσει όχι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία έστειλε το έγγραφο της κυρίας

Παπανδρέου στη Βουλή, αλλά, το συνδικαλιστικό όργανο των εισαγγελέων -πράγμα εντελώς παράδοξο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων, λοιπόν, ξεκαθαρίζει ότι δεν διεξήχθη καμία προκαταρκτική εξέταση, όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι, και πως στη Βουλή εστάλη η δικογραφία -δηλαδή τα απλά απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συζητήσεων στη Βουλή

Το ερώτημα είναι αν η κυρία Παπανδρέου έκανε μόνο μια γκάφα και αν κανείς από τους προϊσταμένους της δεν το πήρε χαμπάρι. Με αποτέλεσμα ο Σύριζα να θεωρήσει ότι είχε, πράγματι, διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση και είχαν όντως εντοπιστεί ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες Βενιζέλου -Παπακωνσταντίνου.

Αυτή η άποψη φαίνεται να επιβεβαιώνει την άποψη που από την πρώτη στιγμή διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ, που πάντως καταφέρεται εναντίον της Πόπης Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα