Σκληρυνση κατα πλακας : ελπιδες για θεραπεια δινει δραστικη ουσια...

21:19 19/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Σημαντικά δεδομένα για τη θεραπευτική δράση της δραστικής ουσίας φινγκολιμόδης στη σκλήρυνση κατά πλάκας παρουσιάστηκαν από την Ιατρική Εταιρία Αθηνών...
Οι ειδικοί επισήμαναν ότι η χορήγηση του σκευάσματος σε περισσότερους από 91.500 ασθενείς σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούνται την τελευταία δεκαετία, από
την πρώτη φάση των κλινικών μελετών μέχρι την κυκλοφορία του φαρμάκου, επιβεβαιώνει το προφίλ ασφάλειας της φινγκολιμόδης στην κλινική πράξη.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του 401 Γενικού Νοσοκομείου, κ. Νικόλαο Φάκα, «η φινγκολιμόδη είναι η μόνη από του στόματος θεραπεία που τροποποιεί τη νόσο Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και επιδρά στις τέσσερις βασικές μετρήσεις της δραστηριότητας της νόσου: 1)στις υποτροπές,2)στις βλάβες σύμφωνα με MRI, 3) στη μείωση του όγκου του εγκεφάλου και 4) στην επιδείνωση της αναπηρίας».

Νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην 66η Ετήσια Συνεδρίαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας και τα οποία επικαλέστηκε ο ειδικός καταδεικνύουν ότι η φινγκολιμόδη επιβραδύνει το ρυθμό μείωσης του όγκου του εγκεφάλου στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τι είναι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μια χρόνια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου, του οπτικού νεύρου και του νωτιαίου μυελού. Η εξέλιξη της οδηγεί σε αυξανόμενη μείωση τόσο της σωματικής, π.χ. δυσκολία στη βάδιση, όσο και της νοητικής (π.χ. προβλήματα σε πνευματικές εργασίες ή στη μνήμη) λειτουργίας. Αυτό έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο σε περίπου 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από τη νόσο, μια νόσο που ξεκινάει στην πρώιμη ενήλικη ζωή, πιο συχνά στην ηλικία μεταξύ των 20 και 40 ετών.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα