Η δεύτερη Αθανασία ενός κοριτσιού

01:46 17/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Σεπτέμβρης του 2009. Το κορίτσι εκείνο έφευγε από τη ζωή, έχοντας δώσει μια μεγάλη μάχη. Όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους.

Η Lucy O’ Donnell ήταν ένα χαρούμενο μικρό πλάσμα, με ολόξανθα μαλλιά, που στα τέσσερά της χρόνια έτυχε να βρεθεί στην ίδια αίθουσα του νηπιαγωγείου με τον επίσης τετράχρονο και άτακτο Julian. Όταν δεν πετούσαν ο ένας στον άλλον χρώματα εν είδει παιχνιδιού (με την έντρομη δασκάλα να προσπαθεί να επιβάλει την πειθαρχία) χρησιμοποιούσαν τις μπογιές τους για να ζωγραφίσουν. Μια μέρα ο Julian ζωγράφισε τη φίλη του τη Lucy και ήταν ,πράγματι,

ένα υπέροχο έργο τέχνης – όπως όλες οι παιδικές ζωγραφιές.

«Τι έχεις ζωγραφίσει;», ρώτησε τον Julian ο πατέρας του πίσω στο σπίτι.

«Είναι η Lucy στον Ουρανό με Διαμάντια» απάντησε ο μικρός, χωρίς να ξέρει τότε τι θα σήμαινε τελικά αυτή η απάντηση.

Ο πατέρας του Julian λεγόταν John. Το επίθετό του ήταν Lennon και εκείνη την εποχή- το 1967- είχε ένα συγκρότημα, τους Beatles. Ο τίτλος της ζωγραφιάς έγινε και τίτλος του τραγουδιού που έγραψε αμέσως ο μπαμπάς Lennon.

«Lucy in the Sky with Diamonds». Ένα από τα αριστουργήματα του θρυλικού δίσκου των Beatles «Sgt. Peppers Lonely Heart Club Band» (για πολλούς ο καλύτερος δίσκος του περασμένου αιώνα, εκείνος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην σύγχρονή μουσική. Συνήθως διαφωνώ και υποστηρίζω ως καλύτερο το «White Album» των Beatles, αλλά είναι από εκείνες τις ευχάριστα αδιέξοδες διαφωνίες που, κυρίως, γίνονται για ν’ ανοίξεις κουβέντα για τ’ αγαπημένα σου τραγούδια)

Όλοι τότε ήταν σίγουροι πως το κομμάτι αναφερόταν σαφέστατα στα ναρκωτικά και συγκεκριμένα στο LSD. Ήταν ο τίτλος του τέτοιος, η ανάλυση του τίτλου και τα αρχικά των λέξεων Lucy in the Sky with Diamonds, οι ψυχεδελικοί στίχοι του, οι χρωματιστές εικόνες που το έντυναν (στην ταινία Yellow Submarine), ολόκληρη εκείνη η εποχή, οι εξαρτήσεις τoυ Paul,του John, του George και του Ringo, η ροκ μυθολογία. Όλα παρέπεμπαν στις ουσίες.

Μπορεί, όντως,κάπου να υπάρχουν όλα αυτά – κανείς δεν ξέρει ακριβώς. Το μόνο σίγουρο είναι πως το κομμάτι αυτό γεννήθηκε από την αθωότητα ενός μικρού παιδιού που ζωγράφιζε τη μικρή του φίλη. Οι ουσίες προσπαθούν απελπισμένα να μιμηθούν αυτό που τα παιδιά έχουν ως δεδομένο, ως αυτονόητη συνοδεία της ύπαρξής τους: Τη φαντασία.

Αυτή είναι η πραγματική ζωγραφιά του Julian. (η οποία ανήκει σήμερα στην συλλογή του David Gilmour των Pink Floyd)

Oι γονείς του Julian χώρισαν, εκείνος μετακόμισε, έφυγε από το σχολείο και τα παιδιά γρήγορα χάθηκαν. Αφού το τραγούδι έγινε παγκόσμια επιτυχία, η μικρή Lucy- που πια μεγάλωνε- άρχισε να εκμυστηρεύεται στον κύκλο της πως η ίδια ήταν η αυθεντική Lucy. Κανείς δεν την πίστευε, όμως , γιατί όλοι ήξεραν πως το τραγούδι αναφερόταν στα ναρκωτικά. Κάποιοι άρχισαν να την κοροϊδεύουν. Μια τέτοια απάντηση- περί ναρκωτικών- από έναν έφηβο φίλο της ήταν και η αφορμή για ν’ ακούσει για πρώτη φορά τη λέξη LSD, μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ήξερε καν τι ήταν αυτό. Από τό

Keywords
Τυχαία Θέματα