Η «μπλε φάλαινα» που οδηγεί ανήλικους στην αυτοκτονία!

16:07 16/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς στην χώρα μας τα περιστατικά γνωριμιών μέσω των social media που καταλήγουν σε εφιάλτη. Εκβιασμοί, βιασμοί ακόμη και φόνοι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί σοκαρισμένη την σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου και τους γονείς να αδυνατούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους αρρωστημένους εγκεφάλους που τα προσεγγίζουν μέσα από τις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών τους.

Διαδικτυακή πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»:

οδηγεί εφήβους στην αυτοκτονία!

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει παγκοσμίως το φαινόμενο «Blue Whale» Challenge (Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα»). Πρόκειται για ένα διαδικτυακό «παιχνίδι» το οποίο ξεκίνησε από τα social media της Ρωσίας και παρακινεί τους συμμετέχοντες να φτάσουν ακόμη και να δώσουν τέλος στη ζωή τους, είτε πηδώντας από τη στέγη ενός ψηλού κτιρίου ή δια απαγχονισμού!

Στην Ελλάδα, αν και δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό (σημ. σήμερα Δευτέρα 15/5 μεταφέρθηκε μία έφηβη στο Νοσοκομείο Κατερίνης, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι το πρώτο κρούσμα), η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση για τον άμεσο εντοπισμό και την πρόληψη σχετικών συμβάντων καθώς το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει σοβαρές διαστάσεις.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν προέρχονται, κυρίως, από ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ το τελευταίο διάστημα αυξάνονται σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Βέλγιο οι σχετικές αναφορές σε τηλεοπτικά προγράμματα και εφημερίδες. Σύμφωνα με αυτές, στις αρχικές φάσεις του «παιχνιδιού» οι παίκτες πρέπει να λάβουν μέρος σε μία σειρά από επικίνδυνες αποστολές, όπως αναρρίχηση σε ψηλά κτήρια και γέφυρες και άλματα από στέγες. Εν συνεχεία οι όροι γίνονται ακόμη πιο σκληροί και περιλαμβάνουν την χάραξη συμβόλων και φράσεων πάνω στα σώματά τους, με κορυφαίο μία μπλε φάλαινα που αποτελεί και το σύμβολο του παιχνιδιού.

H διάδοση της διαδικτυακής «πρόκλησης» γίνεται μέσα από τα social media και οι οδηγίες δίνονται μέσα από ιστότοπους, όπου ανώνυμοι καθοδηγητές (masters) κατευθύνουν τους παίκτες σε όλο και πιο ακραία πράγματα, μέχρι να φτάσουν στο τέλος του παιχνιδιού που έρχεται μόνο με το τέλος της ζωής τους! Δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail υποστηρίζει ότι τρεις έφηβες βρήκαν τραγικό θάνατο εκτελώντας «τυφλά» την εντολή αυτοκτονίας που έλαβαν να πηδήξουν από τις ταράτσες ψηλών κτηρίων, ενώ σε Ουκρανία και Καζακστάν έχουν καταγραφεί θάνατοι ανηλίκων μέσω απαγχονισμού, καθώς στα πλαίσια της «Μπλε Φάλαινας» κλήθηκαν να μαγνητοσκοπήσουν την «κόντρα του πνιγμού» δένοντας μία θηλιά στο λαιμό τους.

Συχνά οι οδηγίες δίνονται μέσα από βίντεο, στα οποία οι masters φαίνονται να χαράσσουν το σώμα τους με μαχαίρια, να πηδούν από παράθυρα και ταράτσες ή να φτάνουν στα όρια του πνιγμού, ωστόσο είναι φανερό σε κάποιον ενήλικα ότι όλα αυτά είναι σκηνοθετημένα «κόλπα» που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μια αλήθεια που αδυνατεί να διακρίνει ένας έφηβος, θύμα της «πλύσης εγκεφάλου» που έχει υποστεί στα αρχικά στάδια του «παιχνιδιού», με συνέπεια να ακολουθεί χωρίς δεύτερη σκέψη τις εντολές των δημιουργών του αρρωστημένου «παιχνιδιού» και να φτάνει ακόμη και τον θάνατο!

Ανήλικοι στο έλεος παιδεραστών και δολοφόνων του διαδικτύου

12χρονη και 16χρονος έκαναν παρά φύση σεξ και το ανέβασαν στα social media

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και θεωρείται από τις πιο ακραίες που έχουν καταγραφεί στην χώρα μας. Πρωταγωνιστές σε αυτήν επτά ανήλικοι, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, που γνωρίστηκαν μέσω facebook. Σύμφωνα με την κατάθεση της μικρότερης της παρέας, μιας 12χρονης μαθήτριας της ΣΤ΄ Δημοτικού, μετά από λίγες εβδομάδες διαδικτυακού «ερωτικού παιχνιδιού» με έναν 16χρονο μαθητή της Α’ Λυκείου, εκείνος της πρότεινε να βρεθούν από κοντά καλώντας και κάποιους φίλους τους! Το ραντεβού κλείστηκε στο σπίτι της 12χρονης και μάλιστα με την παρουσία κάποιων μαμάδων, οι οποίες θεώρησαν ότι «τα παιδιά θα μαζευτούν στο δωμάτιο της μικρής να παίξουν». Το «παιχνίδι» δυστυχώς περιελάμβανε παρά φύση σεξουαλική επαφή της 12χρονης με τον 16χρονο, και μάλιστα χωρίς προφυλακτικό, παρουσία δύο ακόμη κοριτσιών και τριών αγοριών τα οποία μαγνητοσκόπησαν την συνεύρεση και, στις 2 Μαρτίου 2017, την ανέβασαν στο διαδίκτυο!

• 20χρονος εκβίαζε 12χρονη με γυμνές της φωτογραφίες

Ένα 12χρονο κοριτσάκι στην Βόρεια Ελλάδα έπεσε θύμα εκβιασμού από 20χρονο χρήστη του Facebook ο οποίος παρίστανε πως ήταν 13 ετών και κορίτσι! Με τον τρόπο αυτόν κατάφερε να την πείσει να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και εν συνεχεία προχώρησε σε δημοσίευση μίας εξ αυτών σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης! Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από περίπου έξι μήνες ύστερα από καταγγελία της μητέρας της 12χρονης, στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας. Σύμφωνα με το παιδί, ο δράστης την απειλούσε καθημερινά πως εάν δεν του έστελνε συνεχώς ανάλογες φωτογραφίες, τότε αυτός θα προχωρούσε στην δημοσιοποίηση και των υπολοίπων που είχε στην κατοχή τους. Οι άνδρες της Δίωξης, εντόπισαν τον 20χρονο ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία και πορνογραφίας ανηλίκων.

• Πρόσφεραν μέσω facebook 150 ευρώ σε 17χρονο για συμμετοχή σε όργια

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία του Βόλου πληροφορήθηκε την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε μέσω facebook ένας 17χρονος μαθητής. Δράστες ένας 45χρονος από την Πτολεμαΐδα και ένας 19χρονος Αλβανός που έμενε στη Λάρισα. Όπως έγινε γνωστό, και οι δύο διατηρούσαν ψεύτικα προφίλ στο facebook και μέσω αυτών είχαν προσεγγίσει τον ανήλικο ζητώντας του όχι μόνο να τους στείλει γυμνές φωτογραφίες του αλλά να συμμετάσχει σε όργια έναντι αμοιβής 100-150 ευρώ. Ο 17χρονος δήλωσε ότι δέχεται κι έτσι οι δράστες του έκλεισαν ραντεβού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο μαθητής από τον Βόλο φρόντισε να καταγγείλει με λεπτομέρειες το περιστατικό στην τοπική Αστυνομία η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και συνέλαβε τους δύο δράστες.

Γυμνές φωτογραφίες, βιασμοί και εκβιασμοί στο διαδίκτυο

• Βίασε 20χρονη που γνώρισε μέσω facebook και μαγνητοσκόπησε τον βιασμό!

Έναν απίστευτο εφιάλτη έζησε πριν από περίπου ένα χρόνο, ένα 20χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού και εκβιασμού, από έναν άντρα που γνώρισε στο facebook. Η τόλμη της να πάει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να τον καταγγείλει ίσως να έσωσε την ίδια της τη ζωή. Ο 31χρονος άγνωστος την είχε προσεγγίσει στο facebook και την είχε πείσει να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Αμέσως μετά άρχισε να την εκβιάζει πως θα τις ανέβαζε στο διαδίκτυο εκτός αν δεχόταν να τον συναντήσει από κοντά. Εκείνη δέχτηκε πιστεύοντας πως έτσι θα κατάφερνε να αποφύγει τον διασυρμό, όμως η φρίκη που την περίμενε διέψευσε με τον τραγικότερο τρόπο τις ελπίδες της. Ο αδίστακτος δράστης την βίασε και στη συνέχεια την απείλησε πως εάν δεν του έδινε 1000 ευρώ, θα δημοσιοποιούσε το οπτικό υλικό που είχε καταγράψει κρυφά η φίλη του κατά την διάρκεια του βιασμού! Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οδηγώντας την 20χρονη στην Αστυνομία η οποία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη.

• Γνωρίστηκαν μέσω facebook και επί δύο χρόνια την βίαζε μαζί με έναν φίλο του!

Δύο χρόνια κράτησε η φρίκη για μία 26χρονη, η οποία έκανε το λάθος να αναπτύξει ερωτική διαδικτυακή επαφή με έναν άγνωστο και να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε και ο εφιάλτης της. Με την απειλή ότι θα ανεβάσει στο διαδίκτυο τις γυμνές εικόνες της, την εξανάγκαζε επί δύο χρόνια να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί του αλλά και με έναν φίλο του σε σπίτι στον Πειραιά. Η καταγγελία της κοπέλας στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έδωσε τέλος στο βασανιστήριο της και οδήγησε στην σύλληψη του δράστη.

Κάντε τις καταγγελίες σας στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες για το φαινόμενο «Μπλε Φάλαινα» ή να καταγγέλλουν παράνομες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου. Στα 111 88, ccu@cybercrimeunit.gov.gr

thisismarias.com

Πηγή: Εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ (14/5/2017)

Keywords
μπλε, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, daily mail, media, φως, blue, whale, ελλαδα, γαλλια, mail, θηλιά, facebook, γυμνες, συλληψεις, συμμετοχή, λαρισα, θεσσαλονικη, πειραιας, gov, εφημεριδες, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, κοινωνια, βιντεο, αστυνομια, βελγιο, γνωμη, εικονες, ηνωμενο βασιλειο, οθονες, ουκρανια, ρωσικα, φωτογραφιες, φως, daily mail, mail, αγνωστος, ελεος, απιστευτο, εβδομαδες, βορεια, γινεται, γινονται, γονεις, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυστυχως, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, διαδικτυο, εγινε, ευρω, εβδομαδα, εξι, επτα, επωνυμα, ερχεται, ερχονται, ετων, εφιαλτης, εφημεριδα, ζωη, ζωης, ιδια, υποθεση, θηλιά, καζακσταν, λαθος, λεπτομερειες, μαχαιρια, μηνες, μπλε, ξενοδοχειο, ορια, παιδι, παιδια, προγραμματα, πρωταγωνιστες, ραντεβου, σεξουαλικη επαφη, σεξουαλικη παρενοχληση, συνεχεια, σειρα, συλληψη, συμμετοχή, σωμα, σπιτι, τολμη, φαλαινα, φαινονται, φυση, φτανει, ψευτικα, αγνωστο, αλβανος, δωματιο, gov, χωρα, κρυφα, media, νοσοκομειο, πληροφοριες, σωματα, της παρεας, υλικο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα