Η άπληστη υπουργός Ράνια βλάπτει σοβαρά τον Τσίπρα όσο δεν τη διώχνει

13:51 26/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Πρώτα η είδηση: Η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου παίρνει 1,000 ευρώ το μήνα ως επίδομα ενοικίου για το διαμέρισμα στο Κολωνάκι, όπου διαμένει. Συνολικά έχει λάβει 29,000 ευρώ.

Πρώτο ερώτημα: Νόμιμα εισπράττει τα χρήματα αυτά ή διαπράττει κάποια παρανομία; Τίποτα παράνομο ή παράτυπο δεν υπάρχει στην περίπτωσή της. Με νόμο που προώθησε η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ τον Αύγουστο τού 2015 δίνεται το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς

υπουργούς. Ο νόμος είχε, μάλιστα, αναδρομική ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου. Δεν θέσπιζε, ωστόσο, κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Συνεπώς, μπορούσαν να το παίρνουν νόμιμα όλοι οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.

Δεύτερο ερώτημα: Νόμιμο ήταν το επίδομα στην υπουργό Ράνια, ήταν όμως και ηθικό; Βεβαίως όχι, αν λάβουμε υπόψη ότι η ίδια και ο σύντροφός της (επίσης υπουργός) Δημήτρης Παπαδημητρίου αποτελούν το πλουσιότερο ζεύγος της κυβέρνησης. Η κυρία υπουργός έχει μετοχές αξίας 340,000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και το 2015 δήλωσε εισόδημα 70,637 δολάρια. Ο κύριος υπουργός έχει μετοχές αξίας 2,7 εκατομυρίων δολαρίων και το 2015 δήλωσε εισόδημα 453,429 δολάρια. Οι δύο τους έχουν στην κυριότητά τους διαμέρισμα 110 τετραγωνικών στις ΗΠΑ και έπαυλη στη Σύρο 300 τετραγωνικών (με επιπλέον 180 τετραγωνικά βοηθητικούς χώρους και 80 τετραγωνικά πισίνα), σε οικόπεδο 5 στρεμμάτων. Λέγεται δε ότι έχουν και ακίνητο στη Γλυφάδα.

Συμπέρασμα πρώτο: Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι καλώς ψηφίστηκε ο νόμος το 2015, καθώς υπάρχουν (ή ενδέχεται να υπάρξουν) εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι οποίοι ζουν στην περιφέρεια της χώρας και έρχονται στην Αθήνα να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, χωρίς να διαθέτουν οικονομική άνεση να συντηρούν σπίτι. Το λάθος είναι ότι δεν ετέθησαν οικονομικά κριτήρια.

Συμπέρασμα δεύτερο: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ορθώς τηλεφώνησε στην υπουργό, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του. Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Οφείλει να τη στείλει σπίτι της, διότι εκμεταλλεύτηκε νόμιμη διάταξη για να διαπράξει κάτι πολιτικά ανήθικο. Αν δεν το κάνει, στον εαυτό του και στην κυβέρνησή του θα προκαλέσει ζημιά. Το ηθικό πλειονέκτημα, που επικαλείται η Αριστερά, δεν γίνεται να ισχύει α λα καρτ.

Η Ράνια Αντωνοπούλου επέδειξε απληστία, αναστίστοιχη με το αξίωμά της. Ενθυλάκωνε μηνιαίως το χιλιάρικο, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από τις κομμένες συντάξεις και τους τσακισμένους μισθούς των Ελλήνων. Και να σκεφθεί κανείς ότι είχε στην αρμοδιότητά της την καταπολέμηση της ανεργίας. Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ποιο μήνυμα στέλνει στους άνεργους -κυρίως στους νέους- με τη βουλιμική συμπεριφορά της…

ΥΓ Τα μηνύματα περί δυσαρεστημένου πρωθυπουργού ήταν πάμπολλα επί διακυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή. Κάθε τόσο οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυαν στα ΜΜΕ ότι είναι «θυμωμένος», «εξοργισμένος» ή «δυσαρεστημένος» με κάποιον-α υπουργό του, που είχε κάνει κάποια χοντράδα. Έως εκεί, όμως. Όλοι και όλες παρέμεναν στις θέσεις τους . Έτσι, οι διαρροές αυτές κατάντησαν ανέκδοτο…

Η άπληστη υπουργός Ράνια βλάπτει σοβαρά τον Τσίπρα όσο δεν τη διώχνει

The post Η άπληστη υπουργός Ράνια βλάπτει σοβαρά τον Τσίπρα όσο δεν τη διώχνει appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα