Η αντιπολίτευση κλιμακώνει την εκστρατεία εκδίωξης του Μαδούρο

09:47 25/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η αντιπολίτευση να εκδιώξει τον πρόεδρο Μαδούρο κλιμακώνοντας την εκστρατεία τόσο στο Κοινοβουλιο όπου έχει έχει την πλειοψηφια όσο και στον δρόμο, καθώς έχει καλέσει σε μαζική κινητοποίηση των υποστηρικτών της την Τετάρτη.

«Πραξικόπημα», «δικτατορία», «διάλυση της συνταγματικής τάξης», χαρακτηρίζει τις κινήσεις του προέδρου η αντιπολίτευση μετά την ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη από την εθνική εκλογική επιτροπή (CNE) ότι αναβάλλεται επ’ αόριστον η διαδικασία του ανακλητικού δημοψηφίσματος.

Αυτή

η διαδικασία, που είχε κινηθεί εδώ και μήνες, αναμενόταν να μπει στην τελική ευθεία της αυτή την εβδομάδα με μια νέα συγκέντρωση υπογραφών.

Σήμερα, η συμμαχία Στρογγυλό Τραπέζι για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD, κεντροδεξιά) έχει καλέσει να γίνει στο κοινοβούλιο μια συνεδρίαση η οποία μπορεί «να οδηγήσει σε μια διαδικασία» με στόχο να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Μαδούρο, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε μέσω της CNE «πραξικόπημα», κατά τον επικεφαλής της πλειοψηφίας Χούλιο Μπόρχες.

Keywords
Τυχαία Θέματα