Ταγματάρχης «καλεί» Καπάκο να διευκρινίσει τι εννοεί με το «ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές»

23:42 24/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Να διευκρινίσει τι εννοεί με τη φράση «ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές», ζητεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης από τον πρώην γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης Σταύρο Καπάκο, ο οποίος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του τη Δευτέρα.
«Ας μας εξηγήσει γιατί σιωπούσε επί 17 ολόκληρους μήνες και εν τέλει έκανε την καταγγελία – λάσπη μετά την αποπομπή του. Γιατί

δεν βρήκε λέξη να πει για όλα αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις του, ή δεν τα κατήγγειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα;», συμπλήρωσε ο κ. Ταγματάρχης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Συνεχίζοντας, ο κ. Ταγματάρχης κάλεσε τον κ. Καπάκο «να απαντήσει με το χέρι στην καρδιά, για να παραμείνει η συνείδησή του μόνο με “λίγες γρατζουνιές”»:
«Αν δέχτηκε ποτέ οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρφωση της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων, στην επιλογή και αξιολόγηση των ειδήσεων ή στην επιλογή των καλεσμένων στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές. “Στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα” τον οποίο επικαλείται, δεν ήταν μόνος του. Η διοίκηση προστάτευσε και εγγυήθηκε την ελευθερία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ».
«Αν παραβρέθηκα ποτέ σε οποιαδήποτε από τις περισσότερες από 1.000 δημοσιογραφικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Αυτό δείχνει άνθρωπο με εξουσιαστικές τάσεις και συμπεριφορές;», διερωτήθηκε ο κ. Ταγματάρχης.
«Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος, ακόμα κι αν αυτό είναι ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, να αρνείται να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο;», συνεχίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ.
Καταλήγοντας, χαρακτήρισε «μικρά και μοιραία» τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο ο κ. Καπάκος, καταλογίζοντάς του ότι «δεν μπόρεσε να τα βελτιώσει».

Λίγο νωρίτερα, σε επιστολή του με αποδέκτες τους πρώην συναδέλφους του, ο κ. Καπάκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κρατήστε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ, για ότι πετύχαμε όλοι μαζί κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαι βέβαιος ότι θα συναντιόμαστε καθημερινά στην μάχη για την αυτονομία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης, που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά. Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της «άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες»! Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων… Όπως είπε ένας μεγάλος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού «η συνείδησή μας παραμένει αδιάψευστος κριτής, αρκεί να μην την έχουμε δολοφονήσει» και θέλω να πιστεύω ότι μόνο λίγες γρατσουνιές έχω στη συνείδησή μου. Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι. Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές. Kαταλαβαινόμαστε τώρα…».

Μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τον Σταύρο Καπάκο, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσούτσιας αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή Ενημέρωσης στην ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταγματάρχης, Καπάκο, ΕΡΤ,tagmatarchis, kapako, ert