Γυναίκα κατηγορεί τον Μπάιντεν πως την άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο

14:50 2/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Ονομάζεται Έιμι Λάπος, είναι 43 ετών, και ίσως αποδειχθεί σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια του Τζο Μπάιντεν να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ και να διεκδικήσει την εκλογή του.

Η γυναίκα ήταν βοηθός του γερουσιαστή Τζιμ Χάινς και δήλωσε στην εφημερίδα Hartford Courant ότι ο Μπάιντεν το 2009, όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, είχε τρίψει τη μύτη του πάνω στη δική της στη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων στην πόλη Γκρίνουιτς.

«Δεν ήταν σεξουαλικής

φύσης, όμως με άρπαξε από το κεφάλι, έβαλε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό μου και με τράβηξε για να τρίψουμε τις μύτες μας. Την ώρα που με τραβούσε πίστεψα ότι θα με φιλήσει στο στόμα», ανέφερε. «Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή αξιοπρέπειας. Υπάρχει μια γραμμή σεβασμού. Το να περνάς αυτή τη γραμμή δεν είναι μια τρυφερή πράξη ενός παππού. Δεν είναι στοργικό. Είναι σεξιστικό και μισογυνικό».

Είχε προηγηθεί η Λούσι Φλόρες, πρώην υποψήφια αντικυβερνήτης της Πολιτείας της Νεβάδα, η κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι τη φίλησε στο κεφάλι στη διάρκεια εκδήλωσης το 2014.

Απαντώντας στις κατηγορίες της Φλόρες ο πρώην αντιπρόεδρος επεσήμανε σε ανακοίνωσή του: «Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που συμμετέχω σε εκστρατείες και στον δημόσιο βίο, έχω ανταλλάξει αμέτρητες χειραψίες, αγκαλιές, χειρονομίες στοργής, υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Και ούτε μία φορά, ποτέ, δεν θεώρησα ότι ενήργησα απρεπώς. Αν υπονοείται ότι έπραξα κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα το ακούσω με σεβασμό. Όμως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».

The post Γυναίκα κατηγορεί τον Μπάιντεν πως την άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα