Ιστορική επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια -Θερμή υποδοχή από τον Ζάεφ

13:23 2/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Θερμότατη υποδοχή επιφύλαξε ο Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έφτασε στα Σκόπια, με σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο και δεκάδες επιχειρηματίες. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έσπασε κάθε πρωτόκολλο βγάζοντας πολλές σέλφι με τον Έλληνα ομόλογό του και σκορπίζοντας πολλά χαμόγελα.

Στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας

έθεσε το θέμα των αλλαγών στα σχολικά βιβλία, όπως και στις επιγραφές των προϊόντων με τους όρους «Μακεδονία» ή «μακεδονικός», της γείτονος χώρας.

Αναμένεται να υπογραφούν:

-Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείων Εθνικής Άμυνας

– Συμφωνία για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών, συνδέοντας τους Πρόμαχους στην Ελληνική Δημοκρατία με το Majden στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

– Σχέδιο δράσης για την εμβάθυνση και τον ενίσχυση της συνεργασίας των δύο μερών – το οποίο θα περιλαμβάνει ευρύ κατάλογο τομέων συνεργασίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και της Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Πρώτη Προσθήκη στο Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της εταιρείας ΔΕΣΦΑ και της εταιρείας MER της 14ης Οκτωβρίου 2016.

Μνημόνιο Συνεργασίας των Υπουργείων Μεταφορών.

Μνημόνιο Κατανόησης για την Ανάπτυξη της Οδικής και Σιδηροδρομικής Σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Σκόπια-Ταμπανοφσε.

Τον έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται και από πολυάριθμη επιχειρηματική αποστολή (πάνω από 80 εκπροσώπους επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα) που καλύπτει μεγάλο φάσμα τομέων όπως των κατασκευών, ενέργειας, τροφίμων, βιομηχανίας και νέων τεχνολογιών.

The post Ιστορική επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια -Θερμή υποδοχή από τον Ζάεφ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα