Γκάλοπ: Προβάδισμα ΝΔ – Η Χρυσή Αυγή κερδίζει από ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ

11:43 9/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Τέταρτο γκάλοπ στη σειρά επιβεβαιώνει την (μικρή αλλά υπαρκτή) άνοδο της ΝΔ και την (μικρή αλλά υπαρκτή) πτώση του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και την αξιοσημείωτη αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, η οποία -και αυτή είναι η είδηση- τροφοδοτείται τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις έρευνες της GPO,

της Alco και της Κάππα Research, τώρα και η ΜRB δείχνει τη ΝΔ να ανεβαίνει στο 22,1 (από 21,9% τον Μάρτιο) και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί στο 20,3 (από 21,5%), με αποτέλεσμα το «γαλάζιο» προβάδισμα να φτάνει τη 1,8 μονάδα.

Η Χρυσή Αυγή είναι η μεγάλη κερδισμένη του τριμήνου, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι στρατηγικές αντιμετώπισής της από τα κόμματα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.
Από το 9% ανεβαίνει στο 10,6%. Το εντυπωσιακό είναι ότι κερδίζει το 9% όσων ψήφισαν ΝΔ πέρυσι τον Ιούνιο και το 6% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει 2,7 μονάδες, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρεί 1,3 μονάδα. Αποτέλεσμα: ο εν ενεργεία πρωθυπουργός διευρύνει την υπέρ του διαφορά στις 19,5 μονάδες (43,7 έναντι 23,7%).

Το γκάλοπ της ΜRB (για τη Realnews) επιβεβαιώνει, επίσης ότι όσο κερδίζει η ΝΔ τόσο χάνει το ΠΑΣΟΚ (και δευτερευόντως η ΔΗΜΑΡ).
Το άλλοτε κραταιό κόμμα της Μεταπολίτευσης καταγράφεται μόλις στο 5,1% (από 5,6% τον Μάρτιο) και η ΔΗΜΑΡ στο 4,9 (5,5% τον Μάρτιο).

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 5,5 (από 6,1%) και το ΚΚΕ 4,6 (όσο και τον Μάρτιο).

Keywords
Τυχαία Θέματα