Γκάλοπ: Η ΝΔ προηγείται, ο Σύριζα μειώνει τη διαφορά

20:49 25/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Προβάδισμα 13 μονάδων της ΝΔ, το οποίο όμως έχει μειωθεί κατά 5 μονάδες, δείχνει το γκάλοπ του Πανεπιστημίου Μακεδονία, το οποίο παρουσίασε απόψε στο δελτίο του Σκάι ο Νίκος Μαραντζίδης. Ο Σύριζα βρίσκεται στο 17,5% (2,5 μονάδες πάνω από την προηγούμενη μέτρηση) και αντίστοιχα η ΝΔ υποχωρεί 2,5 μονάδες, στο 30,5%.

Η γενική εικόνα της δημοσκόπησης είναι συνολικά βελτιωμένη για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα -και

αυτό φαίνεται να ξεκινά από το σημαντικά μειωμένο ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η οικονομική κατάστασή τους θα επιδεινωθεί ο επόμενο διάστημα. Πριν από λίγους μήνες το ποσοστό αυτό έφθανε το 69%, στην προηγούμενη μέτρηση είχε υποχωρήσει στο 64,5% και τώρα βρίσκεται στο 50,5%.

Στο ίδιο κλίμα είναι και οι απαντήσεις στο ερώτημα για το βαθμό ικανοποίησης από την κυβέρνηση. Το ποσοστό που απαντούν «ναι» είναι μικρό, αλλά βελτιωμένο, το ποσοστό εκείνων που απαντούν «όχι» φτάνει το 58%, ωστόσο έχει αυξηθεί στο 34% το τμήμα εκείνων που δεν ικανοποιημένοι αλλά ταυτόχρονα δεν πιστεύουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Το γεγονός ότι το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος πιστεύει ότι δεν υπάρχει εναλληκτική λύση επιβεβαιώνεται και από τις απαντήσεις στο ερώτημα «πόσο πειστικοί ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Μόλις 6% απάντησαν «ναι» για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ και το αντίστοιχο ποσοστό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν χαμηλό (μόλις 19%). Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έδειξαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν καν τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις τους το 47,6% για τον πρωθυπουργό και το 41,5% για τον αρχηγό της ΝΔ.

Η εκτίμηση ψήφου του Πανεπιστημίου Μακεδονία

ΝΔ 30,5%

Σύριζα 17,5%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,5%

Χρυσή Αυγή 7%

ΚΚΕ 6,5%

ΑΝΕΛ/Ένωση Κεντρώων 2% Ποτάμι 1%

Ο Σύριζα έχει ανεβάσει τη συσπείρωσή του στο 43,5% και έχει μειώσει από το 11% στο 8% τις διαρροές του προς τη ΝΔ. Περίπου ένας στους τρεις πολίτες που είχαν ψηφίσει Σύριζα στις τελευταίες εκλογές παραμένει στη «γκρίζα» περιοχή (αναποφάσιστοι, αποχή, άκυρο, λευκό).

Keywords
Τυχαία Θέματα