Γκάλοπ: Μπροστά η ΝΔ, μειωμένη η διαφορά από τον Σύριζα

19:56 18/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Προβάδισμα της ΝΔ, αλλά με μικρότερη διαφορά, δείχνει νέο γκάλοπ της ΚΑΠΑ Research για το ΒΗΜΑ.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μπροστά με 6,1 μονάδες (22,7%), έχοντας υποχωρήσει κατά μισή μονάδα στο διάστημα από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας (23,2%).

Ο Σύριζα ακολουθεί με 16,6%, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,4 της μονάδας (η προηγούμενη μέτρηση τον έφερε

στο 16,2%).

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6,9%.

Στην τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ με 6%. Όλα τα άλλα κόμματα κινούνται κάτω από το όριο κοινοβουλευτικής επιβίωσης του 3%.

Η αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν (57%), ενώ ενώ το 23,5% εκτιμά ότι θα νικήσει ο Σύριζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καλύτερος για τη θέση του πρωθυπουργού έναντι του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 7,5 μονάδων (31% έναντι 23,5%). Ο νυν πρωθυπουργός έχει κερδίσει μία μονάδα και ο αρχηγός της ΝΔ μισή.

Η εικόνα αλλάζει κάπως όταν ο κόσμος ερωτάται τι θα ψήφιζε αν είχε σχηματιστεί ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς. Η απάντηση είναι ότι θα το επέλεγε το 10,4%. Ωστόσο, οι απώλειες για τον Σύριζα θα ήταν μόλις 0,3 της μονάδας. Οι απώλειες θα ήταν μεγαλύτερες για τη ΝΔ (0,7 της μονάδας).

Σημαντικό είναι και πρέπει να σημειωθεί ότι το 28% πιστεύει ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης της οικονομίας. Το 47% πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Τέλος, το 56,5% απαντά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, το 20,5% ότι πρέπει να φύγει από το ευρώ, ενώ το 19,5% ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 7-11 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα