Σταθάκης: Απολύτως θεμιτή η εξαγορά της EDS

11:37 10/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Απολύτως θεμιτή έκρινε την εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση στον βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιάννη Μανιάτη. Όπως τόνισε ο υπουργός «η εξαγορά αυτή έγινε στο πλαίσιο ισχυροποίησης της ΔΕΗ στην περιφερειακή αγορά ηλεκτρισμού. Πρόκειται για ένα ακόμη παλαιότερο θέμα, το οποίο ανακινεί η ΝΔ στην

προσπάθεια της να δημιουργήσει κλίμα. Η ΔΕΗ είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, στις επενδυτικές επιλογές της οποίας δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση. Ακόμη, η εν λόγω αγορά έχει την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η ΔΕΗ εξετάζει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που ανακύπτουν στην ευρύτερη περιοχή».

Στο έγγραφό του ο υπουργός αναφέρει ότι η ΔΕΗ συμμετείχε το 2017 σε διεθνείς διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση δύο υδροηλεκτρικών σταθμών στην Τουρκία, όπου δεν αναδείχθηκε τελικά πλειοδότης, ενώ η Επιχείρηση εξετάζει ακόμη αντίστοιχη εξαγορά υδροηλεκτρικού σταθμού στην Αλβανία, καθώς και τη συμμετοχή της σε ανάλογα έργα σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κόσοβο.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι η εξαγορά της EDS προέκυψε μετά από εισήγηση της θυγατρικής της ΔΕΗ στην Αλβανία, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Αναλύοντας την υπόθεση της EDS, ο κ. Σταθάκης περιγράφει ότι οι συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη και οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τις αναγκαίες νομικές, οικονομικές, φορολογικές και άλλες διερευνήσεις (due diligence) έγιναν από έγκριτους οίκους που επελέγησαν με διαγωνιστικές διαδικασίες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2018 ενώ η σχετική εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε στις 5.2.2018, από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Εταιρικής Ανάπτυξης και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών, Νομική Υπηρεσία, Υπηρεσία Ελέγχου κοκ). Η απόφαση έγκρισης εξαγοράς έγινε από το Διοικητικό Συμβούλιο στις 6.2.2018.

The post Σταθάκης: Απολύτως θεμιτή η εξαγορά της EDS appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα