Γιούνκερ: Τον Αύγουστο η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια-Τσίπρας: Θα αφαιρεθούν μέτρα λιτότητας

13:08 26/4/2018 - Πηγή: Aixmi

«Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, τελειώνει το τρίτο μνημόνιο υποστήριξης της Ελλάδας», τόνισε ο πρόεδρος τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Μαζί θα γυρίσουμε τη σελίδα των τελευταίων δύσκολων χρόνων. Εναι εξαιρετικές οι επιδόσεις της Ελλάδας

και οι θυσίες των Ελλήνων. Η ανάπτυξη επέστρεψε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να ολοκληρώσουμε σύντομα την 4η αξιολόγηση, όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα».

Αναφερόμενος στο θέμα τής ρύθμισης τού χρέους τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία μέτρα. «Να σεβαστούν όλα τα κράτη τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε: «Συμφωνήσαμε ότι θα είναι η τελευταία επίσημη επίσκεψη στη μνημονιακή Ελλάδα. Θα ξαναέρθει σύντομα ο κ. Γιούνκερ αλλά η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει σε αυτό που λέμε ευρωπαϊκή κανονικότητα. Θα ξαναγίνει μια κανονική χώρα της ευρωζώνης μετά από οκτώ χρόνια».

«Πετυχαίνουμε κάθε χρόνο πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3,5%. Αυτό αποκαθιστά την αξιοπιστία και προδικάζει την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Ενδεχομένως να αφαιρεθούν κάποια μέτρα λιτότητας για να τονωθεί η ανάπτυξη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε εκ νέου υπέρ εντός υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου.

Γιούνκερ: Τον Αύγουστο η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια-Τσίπρας: Θα αφαιρεθούν μέτρα λιτότητας

The post Γιούνκερ: Τον Αύγουστο η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια-Τσίπρας: Θα αφαιρεθούν μέτρα λιτότητας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα