Γιγαντιαίος δεινόσαυρος ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική

10:52 28/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Ένα νέος είδος γιγαντιαίου δεινόσαυρου ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική, ο οποίος ονομάστηκε «λεντουμαχάντι μαφούμπε» -που σημαίνει «μια γιγάντια βροντή την αυγή» στη γλώσσα Σεσότο της χώρας- και ήταν περίπου διπλάσιος από ένα σημερινό μεγάλο αφρικανικό ελέφαντα.

Ο «Λεντουμαχάντι μαφούμπε» ήταν τετράποδος φυτοφάγος δεινόσαυρος, με μακρύ λαιμό, μακριά ουρά, μικρό κεφάλι, βάρος περίπου 12 τόνων, μήκος 15 μέτρων και ύψος τεσσάρων μέτρων. Φέρεται να έζησε πριν από σχεδόν 200 εκατομμύρια χρόνια ενώ

την εποχή την πρώιμη Ιουρασική, ήταν πιθανότατα το μεγαλύτερο ζώο της ξηράς στη Γη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοντολογίας Jonah Choiniere του Πανεπιστημίου του Witwatersrand του Γιοχάνεσμπουργκ, έκαναν την παρουσίαση του «Ledumahadi mafube» στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology».

Ο νέος δεινόσαυρος είναι ένας από τους στενότερους συγγενείς των σαυρόποδων δεινοσαύρων, οι οποίοι έφθαναν σε βάρος τους 60 τόνους και περιλάμβαναν είδη όπως ο γνωστός Βροντόσαυρος, ενώ συγγενεύει επίσης με άλλους γιγάντιους δεινόσαυρους της Αργεντινής που έζησαν την ίδια περίπου εποχή.

The post Γιγαντιαίος δεινόσαυρος ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα