Γιατί αρνήθηκε να καταθέσει στην Προανακριτική η Τουλουπάκη

16:00 27/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Δεν προσήλθε να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis και τις ενδεχόμενες ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, επικαλούμενη εκπρόθεσμη κλήση της. Με επιστολή της ζήτησε να τηρηθεί η 24ωρη προθεσμία, ώστε να κλητευθεί νόμιμα.

Η πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής χαρακτήρισε προσβλητική και καταχρηστική την στάση της κ. Τουλουπάκη,

σημειώνοντας ότι η επιστολή παραδόθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τον αρμόδιο αστυνομικό στις 11.32, 92. Για να τηρηθεί η προθεσμία 24 ωρών έπρεπε να είχε επιδοθεί πριν τις 10 το πρωί.

Η επιστολή Τουλουπάκη:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Αξιοτιμοι κ.Βουλευτες
Αθήνα, 27 Φεβρσυαρίου 2020
Για ακόμη μία φορά κοινοποιήθηκε, εκπρόθεσμα, στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών (Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς), η με αριθμ. Πρωτ. 67α από 25 Φεβρουαρίου 2020 κλήση μάρτυρα προς το πρόσωπο μου, μόλις στις 11:32 π.μ. της 26ης Φεβρουαρίου 2020, δια της οποίας καλούμαι να προσέλθω ενώπιόν της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής την 27η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., προκειμένου να καταθέσω ως μάρτυρας στη διενεργούμενη προκαταρτική εξέταση, σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Ωστόσο, με τα ως άνω δεδομένα δεν τηρήθηκε, εκ νέου, η προβλεπόμενη κατά νόμο προθεσμία των τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων ωρών για την προδικασία σύμφωνα με το άρθρ. 213 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως και την προηγούμενη φορά της κλήτευσής μου ενώπιόν Υμών.
Ως εκ τούτου, αιτούμαι όπως με καλέσετε εκ νέου νομίμως, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα .

Η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς
Ελένη Τουλουπάκη

The post Γιατί αρνήθηκε να καταθέσει στην Προανακριτική η Τουλουπάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα