Γεροβασίλη: Στη σωστή κατεύθυνση το ΔΝΤ όσον αφορά το χρέος (BINTEO)

13:30 17/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Mέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η ψήφιση των μέτρων που υπολείπονται, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, το αργότερο έως αύριο τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στην πρόταση του ΔΝΤ για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως «περιμένουμε από το Eurogroup της

24ης Μαΐου να μιλήσει για την άμεση και μεσοπρόθεσμη απόφαση σχετικά με το χρέος. Στα άμεσα μέτρα περιμένουμε λύσεις οι οποίες θα ευνοούν τη διαχείριση του χρέους, ενώ στα μεσοπρόθεσμα μέτρα τα οποία θα ξεκινούν μετά το 2018 αναμένεται να αποτυπωθεί οδικός χάρτης από αυτό το Eurogroup. Βεβαίως για το μακροπρόθεσμο διάστημα είναι μία μακρά συζήτηση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η απόδοση της ελληνικής οικονομίας είναι «θετικότερη του αναμενόμενου», όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat και είναι «αξιοσημείωτη και η βελτίωση των δεικτών της απασχόλησης, όπως καταγράφεται από την ΕΛΣΤΑΤ και την «Εργάνη»». Επίσης, υπουγράμμισε ότι και η επικείμενη διευθέτηση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με την εκταμίευση που έπεται της πρώτης αξιολόγησης, «συντελούν στην αλλαγή του κλίματος».

Η κ. Γεροβασίλη ανήγγειλε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον σχεδιασμό της στον αναπτυξιακό και τον επενδυτικό τομέα, αρχής γενομένης από τον αναπτυξιακό νόμο, που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα