Δεν υπαναχωρεί ο Ολαντ στη μεταρρύθμιση για την εργασία

12:51 17/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζει ότι «δεν θα υπαναχωρήσει» στη μεταρρύθμισή του για την εργασία, παρά τις καθημερινές διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις.

«Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο νόμος αυτός «θα περάσει, γιατί συζητήθηκε, τέθηκε υπό επεξεργασία, διορθώθηκε, τροποποιήθηκε», υπογράμμισε ο Ολάντ διαβεβαιώνοντας ότι στο εξής ο νόμος έχει την

υποστήριξη των μεταρρυθμιστικών συνδικάτων και μιας πλειοψηφίας των σοσιαλιστών βουλευτών.

«Η μάχη (κατά της ανεργίας) δεν έχει κερδηθεί και η διεξαγωγή της μέσω των μεταρρυθμίσεων στην απασχόληση με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι πιο σημαντική από την δημοτικότητα του προέδρου», σημείωσε ο Ολάντ προσθέτοντας: «Η μάχη θα κερδηθεί μόνο όταν έχουμε, κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, συνεχή μείωση της ανεργίας. Χρειάζεται χρόνος ώστε οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις να τεθούν σε ισχύ».

Όπως συμπλήρωσε: «Προσπαθώ να κάνω αυτό που μια χώρα πρέπει να περιμένει από έναν αρχηγό κράτους… Αυτό σημαίνει μεταρρυθμίσεις, ακόμη κι αν είναι δύσκολες… ακόμη κι αν δεν είναι δημοφιλείς. Προτιμώ (οι πολίτες) να κρατήσουν για μένα την εικόνα ενός προέδρου που έκανε μεταρρυθμίσεις, ακόμη και μη αρεστές, παρά ενός προέδρου που δεν έκανε τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα