Γεροβασίλη: Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

13:32 23/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Κατηγορηματική ότι η μεταρρύθμιση που αφορά το αγροτικό ζήτημα θα προχωρήσει παρουσιάστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Καλούμε τους μικρούς και μεσαίους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να βγάλουν συμπεράσματα με βάση τη δική τους κρίση. Σε κάθε περίπτωση η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει με στήριξη των πιο αδύναμων και των νέων αγροτών, με άρση των πελατειακών στρεβλώσεων που χαρακτήρισαν προηγούμενες δεκαετίες και με μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού κλάδου», τόνισε χαρακτηριστικά η Ολγα

Γεροβασίλη αναφερόμενη στις αγροτικές κινητοποιήσεις και τη συνάντηση εκπροσώπων μπλόκων με τον πρωθυπουργό.


«Εξαιρετικά σύνθετη κατάσταση», χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τις εξελίξεις στο προσφυγικό και παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην Αυστρία και σε άλλες χώρες γιατί δεν τηρούν τις αποφάσεις της ΕΕ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Αθήνα να θέσει βέτο στο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο πρόβλημα αυτό.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε την αμφισβήτηση των αποφάσεων της ΕΕ, αναφέρθηκε στο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο της Αυστρίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ολλανδική προεδρία, επισημαίνοντας ότι μονομερείς κινήσεις και πρακτικές αντίθετες με τις αποφάσεις της ΕΕ παραβιάζουν αρχές και αξίες , αλλά και τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο, επισημαίνοντας ότι την ευθύνη για αυτό φέρει η Τουρκία που αναδιπλώθηκε σε σχέση με την απόφαση των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας που προέβλεπε την επαναπροώθηση στο τουρκικό έδαφος από την δύναμη του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση για την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, είπε η κ. Γεροβασίλη, ενώ τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί το πρόβλημα των προσφυγικών ροών όσο δύσκολο και αν είναι.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μπορεί να θέσει βέτο στην ΕΕ. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, δεν θα μείνει πίσω από την άσκηση των δικαιωμάτων της . Επίσης απαντώντας σε άλλη ερώτηση η κ. Γεροβασίλη, διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες περί παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, μεταφέροντας μάλιστα και την σχετική ενόχλησή του για τις πληροφορίες αυτές.

Σε άλλη ερώτηση αν η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι δεν συμψηφίζει τη θέση της στο προσφυγικό με την αξιολόγηση, η κ. Γεροβασίλη επιβεβαίωσε ότι η θέση αυτή ισχύει, σημείωσε ωστόσο ότι η ίδια η ΕΕ οφείλει να δει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα.

Γεροβασίλη για διαπραγμάτευση: Χρειάζεται να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος παράλληλα αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. «Εκτίμησή μας είναι ότι θέσεις της κυβέρνησης των ευρωπαϊκών θεσμών συγκλίνουν αρκετά, ικανοποιητικά. Χρειάζεται να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση κάνει όλες τις αναγκαίες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση».

Για τη λίστα Μπόργιανς, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις προκύπτει με σαφήνεια ότι το 2012, η τότε κυβέρνηση απέρριψε πρόταση του υπουργείου Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας για συνεργασία και παροχή στοιχείων που σχετίζονται με φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος.

Είπε ακόμη ότι σε αυτό το γεγονός εμπλέκεται αποδεδειγμένα ο διευθυντής γραφείου του τότε πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και αυτό είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύει ότι η άρνηση προήλθε από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Γεροβασίλη: Περιμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει διευκρινίσεις

Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες, είπε για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων, «φερόμενων ή και λίγο δημοσιογράφων», η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και προσέθεσε ότι το θέμα αυτό σχετίζεται με την κρατική διαφήμιση.

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι πολιτικό στέλεχος που σχετίζεται με πολλούς πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΝΔ, ενώ φέρεται να είναι και διορισμένος σε κυβερνητικές θέσεις και πολιτικά γραφεία και στελεχών της ΝΔ.

«Περιμένουμε λοιπόν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα, όπως απαιτείται και πολιτικά αλλά και ηθικά», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε να διευκολύνει τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, αλλά και προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια σε αυτό τον τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα