Γεροβασίλη: Δεν βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο

11:32 9/12/2015 - Πηγή: Aixmi

«Δεν βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο» ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Τόνισε μάλιστα πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σόιμπλε εκφράζει τέτοιες θέσεις. Συχνά οι θέσεις αυτές, που δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και του λαού, ηττήθηκαν στην ΕΕ».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως το ΔΝΤ θα αποφασίσει τον Μάρτιο εάν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα ενώ σημείωσε

πως «αυτή τη στιγμή συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, με το καθεστώς του παρατηρητή».

Υπογράμμισε πάντως πως «η Ευρώπη θα έπρεπε να λύνει τα προβλήματα μόνη της παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κοστέλο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κομματικοποιήσει τη δημόσια διοίκηση ανέφερε πως «η κυβέρνηση δεν θέλει να πολιτικοποιήσει την δημόσια διοίκηση, αντιθέτως, θέλει να σταματήσει αυτή την λογική του πελατειακού κράτους». Υποστήριξε μάλιστα πως «η συνέντευξη δεν είναι ρουσφετολογικό εργαλείο και δεν πρέπει να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

Για τα νοσοκομεία σημείωσε πως «σύντομα θα ξεκινήσει διαγωνισμός για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, με στόχο να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών και των ασθενών».

Keywords
Τυχαία Θέματα