Γεωργιάδης: Tο μνημόνιο δεν είναι «Ευαγγέλιο»

12:22 28/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Για καπηλεία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση Σαμαρά «όπως η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία» που ψηφίστηκε όταν αυτός ήταν επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στον οποίο επιτέθηκε για τη δήλωσή του ότι «θα ξανασυζητηθεί η μείωση των συντάξεων με τους δανειστές».

Σχετικά με τα μέτρα για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και τη στάση της ΝΔ, εφόσον γίνουν εκλογές και αναλάβει την εξουσία της χώρας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το κόμμα του μονίμως υποστηρίζει ότι «σέβεται τις συμφωνίες της χώρας». Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση ως τις 21 Ιουνίου θα ψηφίσει στο νέο Μεσοπρόθεσμο τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, τις οποίες το κόμμα του έχει καταψηφίσει – αν και χαρακτήρισε ως «αναπόφευκτους» τους σχετικούς νόμους – ζητώντας από το 2016 τη διενέργεια εκλογών, προκειμένου να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση και διαφορετικές θέσεις της κυβέρνησης έναντι των δανειστών.

Σε ό,τι αφορά τον «νόμο Κατρούγκαλου» ο κ. Γεωργιάδης, αφού είπε ότι το μνημόνιο δεν είναι “Ευαγγέλιο”, σημείωσε ότι η ΝΔ θα τον αλλάξει σε ό,τι αφορά το ύψος των εισφορών, δεν μπορεί όμως, λόγω της συμφωνίας με τους δανειστές, να διαφοροποιήσει τη δρομολογημένη περικοπής των συντάξεων.

The post Γεωργιάδης: Tο μνημόνιο δεν είναι «Ευαγγέλιο» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα