Παραλύει η χώρα από την απεργία – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

11:03 28/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Γενική απεργία έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα η χώρα να παραλύει. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος

ενώ συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10:30 και την ίδια ώρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά από τα γράφεια της ΓΣΕΕ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, έτσι χειρόφρενο τραβούν λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα καράβια στα λιμάνια.

Αναλυτικά:

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ την Τετάρτη 30 Μαΐου, ενώ την Πέμπτη 31 Μαΐου λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους, θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.

Απεργεί και ο ΟΑΣΘ, με στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

Τραίνα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα την Τετάρτη στις 30 Μαΐου, ενώ παράλληλα δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο. Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ κινούνται κανονικά.

Επίσης, στην απεργία στις 30 Μαΐου συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία οπότε τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, από τις 10.00-13.00 οπότε αναδιαμορφώνονται οι πτήσεις.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και τα Μέσα Ενημερωσης καθώς τα ΔΣ των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο αποφάσισαν να απεργήσουν από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018.

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ, ενώ είναι ημέρα που στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Επίσης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλούν σε συμμετοχή στην απεργία.

The post Παραλύει η χώρα από την απεργία – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα