Γεννηματά για Τσίπρα: Ο πολιτικός του κυνισμός δεν θα τον σώσει – O ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

15:00 11/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Απάντηση στον πρωθυπουργό έδωσε η Φώφη Γεννηματά με μία σκληρή δήλωσή της. Όπως τόνισε αναφερόμενη στην επίθεση που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της αξιολόγησης: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται συνεχώς και ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος μας επιτίθεται. Κατανοούμε την ανησυχία και την αγωνία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Αυτή όμως

θα είναι η εξέλιξη λόγω της πολιτικής του. Ας το πάρει απόφαση. Ο πολιτικός του κυνισμός δεν θα τον σώσει».

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό αναφορικά με την πολιτική της Χαριλάου Τρικούπη υπογράμμισε: «Όσο για τα περί ουράς της δεξιάς ας κοιταχθεί στον καθρέφτη του. εκεί θα δει τον υποτακτικό του Σόιμπλε και το συνεταιράκι των ακροδεξιών εθνολαικιστών. Η κίβδηλη και fake αριστερά του δεν έχει σχέση με το Σοσιαλισμό. Εμείς μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες, οικοδομούμε τη νέα σύγχρονη σοσιαλιστική πρόταση. Κοντά στους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση και την παγκοσμιοποίηση. Για πραγματική ελπίδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Με συνέντευξη, που έδωσε νωρίτερα στην ΕΡΑ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επεσήμανε πως στην κυβέρνηση έχουν στο μυαλό τις καρέκλες τους και όχι την Ελλάδα.

«Το δίλημμα «GREXIT ή διαρκής λιτότητα» το θέτει ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σόιμπλε και οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης» τόνισε η κυρία Γεννηματά που συμπλήρωσε: «Το αποτέλεσμα φοβάμαι ότι θα είναι – για άλλη μια φορά – συνθηκολόγηση ηττημένου. Η κυβέρνηση «έχει μια τρομερή ικανότητα η κυβέρνηση να οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο».

«Σας θυμίζω ότι το φθινόπωρο μιλούσαν για αξιολόγηση που θα είχε κλείσει πριν τον Δεκέμβριο και η συζήτηση αφορούσε τότε αποκλειστικά τα εργασιακά. Τώρα, φαίνεται πως έχουν αποδεχθεί τις ομαδικές απολύσεις και έχει προκύψει μείωση στο αφορολόγητο και περικοπές στις συντάξεις. Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, όσο δεν κλείνει την αξιολόγηση, τόσο ο λογαριασμός μεγαλώνει και οι απαιτήσεις των δανειστών γίνονται όλο και πιο ακραίες» υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα