Σε σταθερή κατάσταση μετά το τροχαίο η Πολωνή πρωθυπουργός

14:51 11/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας 21χρονος οδηγός φέρεται υπεύθυνος για το τροχαίο στο οποίο τραυματίστηκε η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο, η οποία νοσηλεύεται σε καλή και σταθερή κατάσταση.

Έπειτα από σύγκρουση με ένα Fiat 600, η πρωθυπουργική λιμουζίνα εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε δέντρο. Η πρωθυπουργός υπεβλήθη σε εξετάσεις σε τοπικό νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Βαρσοβίας.

Η κατάσταση της πρωθυπουργού «είναι σταθερή (…) Μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της.Αισθάνεται καλά, αν

και δεν της είναι καθόλου εύκολο, αφού ενεπλάκη σε ατύχημα» είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ράφαλ Μπότσενεκ, χωρίς ωστόσο να πει σε ποιες εξετάσεις υπεβλήθη η 53χρονη πρωθυπουργός, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες και δεν διευκρίνισε αν η Σίντλο θα προεδρεύσει την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Κατά το τροχαίο, οι συνθήκες του οποίου ερευνώνται, τραυματίστηκαν επίσης ο οδηγός της λιμουζίνας και ένας σωματοφύλακας της Σίντλο, οι οποίοι νοσηλεύονται, ενώ ο ένας από τους άνδρες φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια.

Ο 21χρονος οδηγός του Fiat παραδέχθηκε ότι έφταιγε εκείνος και του ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Αν και αφέθηκε ελεύθερος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και τριών ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα