Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Τελειώνουν τα λεφτά στις 15 Μαϊου

12:47 1/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Δραματική προειδοποίηση έστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην κυβέρνηση: Η ρευστότητα του κράτους τελειώνει οριστικά στις 15 Μαΐου.

Ειδικότερα, μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα και τα ποσά από τα ρέπος των φορέων της γενικής κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, τα χρήματα τα οποία κρατούν ζωντανή τη χώρα και δεν χρεοκοπεί.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, για το θέμα ενημερώθηκε χθες (Τρίτη) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

ο οποίος και έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να κινηθεί άμεσα και να βρει λεφτά μέσα από ενέργειες που δεν θα ακολουθούν αυστηρά το «πρωτόκολλο».

Αυτό το νόημα είχε και η χθεσινή συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με εκπροσώπους της επενδυτικής εταιρείας Pimco – η οποία παλαιότερα αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τη θεωρούσε από τους μεγαλύτερους «λύκους των κεφαλαιαγορών».

Με την ίδια αντιπροσωπεία πρόκειται να συναντηθεί σήμερα και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Στέλιος Παπαδόπουλος, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα και σε μια προσπάθεια να γίνει πράξη το ενδιαφέρον, το οποίο αυτή εκδήλωσε χθες στον υπουργό Οικονομικών για την αγορά εντόκων γραμματίων και ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα