Γενέθλια για τον Φιντέλ Κάστρο – Δώρο πούρο για Γκίνες 90 μέτρων

12:44 13/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Σήμερα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο κλείνει τα 90 του χρόνια. Υπήρξε μία φυσιογνωμία που λατρεύτηκε ως δικτάτορας κι ως απελευθερωτής στην πατρίδα του, ενώ θεωρείται αναμφίβολα μία από τις θρυλικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας. Άλλωστε είναι ο μόνος ηγέτης που αψήφησε 10 προέδρους των ΗΠΑ στα 48 χρόνια διακυβέρνησής του. Αυτό και μόνο τον έχει καταστήσει ήρωα στα μάτια του λαού του. Αν και πλέον οι σχέσεις με τις ΗΠΑ αποκαταστάθηκαν. Αν και ο ίδιος

έχει αποσυρθεί επισήμως από την ηγεσία της Κούβας.

Στο νησί έχουν προγραμματιστεί λογής εκδηλώσεις για να τιμήσουν τον 90χρονο Κάστρο. Χθες, 90 άνθρωποι δώρισαν αίμα σ’ ένα μικρό σχολείο στην επαρχία Αρτεμίσα προς τιμήν του ηγέτη τους, ενώ το δώρο που ξεχωρίζει είναι ένα πούρο 90 μέτρων, ένα για κάθε χρόνο ζωής του Κάστρο, ενώ φθανει σε μήκος αυτό ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Ο κατασκευαστής του κατέρριψε χθες το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος, φτιάχνοντας αυτό το πούρο που είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως.

«Θέλω να το αφιερώσω στον αγαπημένο μου κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο«, δήλωσε ο Χοσέ Καστελάρ Κάιρο, περισσότερο γνωστός ως «Κουέτο», που έχει κερδίσει το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ πέντε φορές στο παρελθόν.

Ο Κουέτο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε για την κατασκευή πούρου 82μέτρων με το νέο του έργο, το οποίο χρειάστηκε δέκα μέρες για να τυλίξει με την βοήθεια αρκετών βοηθών, σε ένα παλιό φρούριο της περιόδου της ισπανικής αποικιοκρατίας, με θέα τον κόλπο της Αβάνας.

Για τον 72χρονο Κουέτο, που έμαθε να τυλίγει πούρα από όταν ήταν 5 ετών, αποτελεί ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας για την Κούβα να διατηρεί το ρεκόρ.

«Ο καλύτερος καπνός στον κόσμο είναι κουβανέζικος, έτσι πιστεύω ότι η Κούβα πρέπει να διατηρήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πούρο», δήλωσε, σημειώνοντας ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση.

Το μήκος του πούρου εξακριβώθηκε από έναν αξιωματούχο της βρετανικής πρεσβείας που δήλωσε πως θα στείλει την πληροφορία με επιστολή του στην επιτροπή των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ζητώντας την επικύρωση του ρεκόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα