Γνωστός τζιχαντιστής ο ύποπτος που συνελήφθη-Ετοίμαζε νέο μακελειό

11:08 25/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο ύποπτος, που συνελήφθη χθες στη Γαλλία είχε καταδικαστεί ερήμην στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015 μαζί με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, σε δίκη για το δίκτυο τζιχαντιστών, δήλωσαν σήμερα πηγές της γαλλικής αστυνομίας.

Η σύλληψη αυτού του άνδρα,

που κατονομάστηκε μόνον ως Ρεντά Κ., οδήγησε τους αστυνομικούς σε ένα διαμέρισμα της περιοχής του Παρισιού, όπου βρέθηκε μικρή ποσότητα εκρηκτικών, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι συνελήφθη «άτομο γαλλικής υπηκοότητας, ενταγμένο σε τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε χτύπημα στη χώρα μας».

Όπως είπε, δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά ούτε και με το μακελειό του Παρισιού.

Η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στην περιοχή Argenteuil της γαλλικής πρωτεύουσας, πολύ κοντά στο Σαν Ντενί, όπου είχαν γίνει έρευνες στα διαμερίσματα των τρομοκρατών των επιθέσεων του Νοεμβρίου.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και δημιούργησε μεγάλη ζώνη περιμετρικά των επιχειρήσεων, καθώς αυτές περιελάμβαναν επιδρομές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες που θεωρούνται ύποπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα