Φρένο στις προβλέψεις για σύγκρουση με τους δανειστές, από Βαρουφάκη

19:33 28/1/2015 - Πηγή: Aixmi

«Φρένο» στις προβλέψεις για επερχόμενη σύγκρουση με τους δανειστές, επιχείρησε να βάλει ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας η προεκλογική σκληρή γλώσσα τους έχει δώσει τη θέση της στη λογική. Ανέφερε δε ως παράδειγμα ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Ντάιζεμπλουμ, συμφωνεί με πολλές από τις δικές του σκέψεις, οι οποίες κατατείνουν σε μια νέα συμφωνία, μακριά από την αδιέξοδη λογική των προηγούμενων.

«Κανένα τελεσίγραφο δεν έρχεται από την Ευρώπη, αντίθετα ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών προθυμοποιήθηκε

να έρθει στην Αθήνα για να συνεχίσουμε τη συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι είναι σε επαφή με το Γάλλο και τον Ιταλό ομόλογό του.

Ο κ. Βαρουφάκης επιχείρησε να αποδραματοποιήσει την κατάσταση, την οποία -όπως υποστήριξε- δημιουργούν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι αρέσκονται σε «μονομαχίες τύπου Φαρ Ουέστ».
Απέφυγε, πάντως, να κάνει έστω και την ελάχιστη αναφορά στις απειλητικές δηλώσεις Μέρκελ και Σόιμπλε, εμμένοντας στη λογική ότι η Ευρώπη δεν ταυτίζεται με τη Γερμανία.

«Στόχος μας είναι μια νέα συμφωνία-γέφυρα μεταξύ των προηγούμενων προγραμμάτων και του μέλλοντος», επισήμανε, «πρέπει να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση, πήραμε πολλά περισσότερα χρήματα απ’ όσα έπρεπε, αλλά έπεσαν στη μαύρη τρύπα».

«Λιτός βίος για τους Έλληνες, αλλά με αξιοπρέπεια» ήταν το μήνυμά του. «Όχι λιτότητα, που πετσοκόβει εισοδήματα και φορτώνει νέα χρέη».

Τέλος, προανήγγειλε δραστικές οικονομίες στο ίδιο το υπουργείο Οικονομικών με περικοπές συμβούλων, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για να προσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες.

Keywords
Τυχαία Θέματα