Φόβοι για χολέρα και τύφο στο Τέξας μετά τον Χάρβεϊ – Στους 44 οι νεκροί

11:23 1/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Καθώς τα νερά υποχωρούν αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής ενώ ο αριθμός των νεκρών φθάνει πλέον στους 44.

Οι διασώστες ακόμη δίνουν μάχη να περισυλλέξουν ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ή να ανασύρουν θύματα ή ακόμη και να εκκενώσουν περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμη σημαντικά προβλήματα μετά την υποχώρηση του τυφώνα Χάρβεϊ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε σε προσωπική οικονομική ενίσχυση ύψους 1 εκατ. δολ. για την ανακούφιση των πληγέντων.

Σύμφωνα

με τον δήμαρχο του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ, η αστυνομία διέσωσε 18 άτομα μέσα σε μία νύχτα από τις πλημμύρες. Η κρίση υποχωρεί αλλά δεν έχει τελειώσει. ήδη άρχισε η αξιολόγηση της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας κατηγορίας 4 και ο πιο καταστροφικός των τελευταίων 50 ετών, που πλέον υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα και πλήττει Λουιζιάνα και Μισισιπί.

Μετά τις πυρκαγιές και τις εκρήξεις στο χημικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά του Χιούστον χιλιάδες κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή υπό τον φόβο νέων εκρήξεων, ενώ ένας αξιωματούχος τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν νέες εκρήξεις σε άλλες οκτώ δεξαμενές.

Στο Τέξας 48.700 σπίτια υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες, περιλαμβανομένων 17.000 που φέρουν μεγάλες ζημιές και 1.00 που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Τουλάχιστον 44 άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ 32.000 εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Στο μεταξύ πέρα από τις καταστροφές οι κάτοικοι του Τέξας έχουν να αντιμετωπίσουν και τους κινδύνους για την υγεία τους καθώς οι υγειονομικές υπηρεσίες προειδοποιούν για βακτηριακές νόσους και δερματικές παθήσεις. Διάφοροι ιοί επίσης απειλούν τη δημόσια υγεία, όπως ο ιός Ζίκα όπως και ο ιός του Δυτικού Νείλου, ενώ επίσης καραδοκεί η απειλή για τύφο και χολέρα, που κάνει την εμφάνισή της σε περιοχές που είχαν υποστεί φυσικές καταστροφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα