Έφυγε από τη ζωή η «Μάνα» της αιγυπτιακής παροικίας, Στέλλα Κυριαζή

10:08 1/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Θλίψη στον Ελληνισμό της Αιγύπτου προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Στέλλας Κυριαζή, Ελληνίδας που αποτέλεσε μία μεγαλύτερη σύγχρονη ευεργέτιδα.

Γεννήθηκε στη λαϊκή συνοικία Σούμπρα του Καΐρου, πάμφτωχη για να γίνει η πιο πλούσια Αιγυπτιώτισσα από τις επιχειρήσεις του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη. Πήρε τον τίτλο της «Μάνας» της παροικίας, βοήθησε το Πατριαρχείο και όλα τα σωματεία.

Η Στέλλα Κυριάζη ήταν μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η πρώτη γυναίκα που εξελέγη

και ως κοινοτική επίτροπος παλαιότερα αλλά και αντιπρόεδρος στο τέλος του 2016. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος και σε άλλα σωματεία αλλά, ίσως για εκείνη το πιο σημαντικό έργο ήταν αυτό που επιτέλεσε ως πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία».

Η αγάπη της επεκτάθηκε και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου με τη βοήθεια και στήριξη του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη, ανακαίνισαν εκ βάθρων τον καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιούπολης Καΐρου, όπου σήμερα θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία της στις 15.00 και όπου αναγορεύτηκε πριν από τέσσερα χρόνια «Μεγάλη Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα