Φουκς (CDU): Η ευθύνη για την επίτευξη συμφωνίας βαραίνει την Αθήνα

13:55 10/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Απαισιόδοξος ως προς την επίτευξη συμφωνίας σύντομα μεταξύ Αθήνας και πιστωτών εμφανίστηκε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Μίκαελ Φουκς.

Σε συνέντευξη του στο «Bloomberg» ο Φουκς επέκρινε τη βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι ουσιαστικά «μη διαπραγματεύσιμη».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «κινείται αρκετά μακρυά απ” τη συμφωνία για την παράταση που συμφωνήσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο και με αυτά που είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά».

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει πως «εάν υπάρχει η περίπτωση για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, τότε το θέμα πρέπει να περάσει απ” την γερμανική Βουλή».

Τόνισε πως για την επίτευξη μίας συμφωνίας η ευθύνη βαραίνει την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως η Αθήνα «θα πρέπει να φέρει σοβαρές προτάσεις, και μέχρι στιγμής αυτά που προτείνει δεν είναι καθόλου σοβαρά».

Ο Γερμανός πολιτικός υποστήριξε, τέλος, πως «το ευρώ δεν πρόκειται να αποτύχει, ακόμη και σε ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας». Παρ” όλα αυτά, διαβεβαίωσε πως στόχος του Βερολίνου είναι να διατηρήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα