Φωτιά στη Μέση Ανατολή- Ρουκέτες Ιράν, βομβαρδισμοί Ισραήλ

10:42 10/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης είναι πιο ζωντανό από ποτέ στη Μέση Ανατολή με το Ιράν να εκτοξεύει ρουκέτες στα Υψίπεδα του Γκολάν ως απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις κατά ιρανικών δυνάμεων στη Συρία και με το Ισραήλ να ανταπαντά με μπαράζ επιθέσεων.

Από τις 20 ρουκέτες που εξαπέλυσαν οι ιρανικές δυνάμεις, κάποιες αναχαιτίστηκαν, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ δεν υπήρξαν θύματα και οι ζημιές στις ισραηλινές θέσεις ήταν περιορισμένες.

Με τη σειρά τους οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν

αντεπίθεση κατά ιρανικών στόχων στη Συρία, προειδοποιώντας το καθεστώς Άσαντ να μην παρέμβει υπέρ των Ιρανών συμμάχων του, και αφού είχαν ενημερώσει τη Ρωσία, όπως επεσήμαναν.
Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στον εναέριο χώρο της Δαμασκού, ενώ στην πόλη σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις. Σύμφωνα με το SANA, η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και κατέρριψε δεκάδες ισραηλινούς πυραύλους στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο, ισραηλινά αεροσκάφη πλήττουν για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια νύχτα τη συριακή επικράτεια.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Ιχμπαρίγια μετέδωσε απευθείας πλάνα από τις συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας καθώς ανοίγουν πυρ για να αναχαιτίσουν τους ισραηλινούς πυραύλους.

https://twitter.com/Partisangirl/status/994340449488855042

Η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων μετέδωσε πως 23 μαχητές σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα, Σύροι στρατιώτες και σύμμαχοί τους.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας απηύθυνε προειδοποίηση λέγοντας: «Δεν πρέπει να ξεχνούν την παροιμία που λέει: ‘Αν πέσει πάνω μας βροχή, η καταιγίδα θα πέσει πάνω σε εσάς’». Σύροι και Ρώσοι υποστήριξανότι η συριακή αεράμυνα αντιμετώπισε επιτυχώς τουλάχιστον τους μισούς από τους 60 ισραηλινούς πυραύλους.

The post Φωτιά στη Μέση Ανατολή- Ρουκέτες Ιράν, βομβαρδισμοί Ισραήλ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα