Φώφη: Ο Τσίπρας είναι βαρίδι για την Αριστερά και τη χώρα

16:40 30/3/2019 - Πηγή: Aixmi

«Όχι στη νέα Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην παλαιά Δεξιά της ΝΔ», διεκήρυξε η Φώφη Γεννηματά στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, και τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβερνήσεις που θα συνεχίσουν τη συντηρητική πολιτική που ασκεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -Ακροδεξιάς».

«Η προοδευτική αλλαγή που εμείς προτείνουμε, μόνο με ριζική αλλαγή

των πολιτικών συσχετισμών που θα δημιουργήσει περιβάλλον εθνικής συνεννόησης ευδοκιμεί. Μόνο έτσι θα μπει οριστικό τέλος στις διχαστικές λογικές, τις άσκοπες πολώσεις και τις σκιαμαχίες των δυο δήθεν μονομάχων», συμπλήρωσε. «Στην περίπτωση της μη αυτοδύναμης πλειοψηφίας μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δυνατή παρά μόνο αν πάρουμε εμείς στα χέρια μας διερευνητική εντολή. Θα προτείνουμε με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης προγραμματική συμφωνία με βάση το σχέδιο Ελλάδα. Μόνο έτσι έχει νόημα η δική μας συμμετοχή. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει η λαϊκή ετυμηγορία. Μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει το πως θα κυβερνηθεί η χώρα. Κανείς ερήμην του δεν θα αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «βαρίδι για την αριστερά και για τη χώρα» και είπε πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η πορεία της χώρας είναι «βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς της Χρυσής Αυγής που καραδοκεί».

«Δεν υπάρχει Κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα μας είναι αυτό που γεννήθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα, τους σοσιαλιστές και τους σοσιαλδημοκράτες. Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ το ΠΑΣΟΚ, είμαστε περήφανοι για τη διαδρομή του. Προφανώς το έμβλημά και το όνομά μας θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις», πρόσθεσε.

Η κυρία Γεννηματά φησε αιχμές κατά των επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού για τα διορισμένα κομματικά όργανα, πριν από ένα χρόνο, στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.

«Δεν θα αποδεχόμουν τα διορισμένα κομματικά όργανα, αν γύριζα το χρόνο πίσω, δεν έπρεπε όμως να διαταραχθούν οι ευαίσθητες ισορροπίες, το πρόβλημα, όμως, τελικά ήταν αλλού, σε διαφορετικές πολιτικές φιλοδοξίες», επισήμανε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γεννηματά αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας και πάλι λόγο για κακή συμφωνία και βάλλοντας κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση που έκανε με τον Ζόραν Ζάεφ.

The post Φώφη: Ο Τσίπρας είναι βαρίδι για την Αριστερά και τη χώρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα