Φινλανδία: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος Μαροκινός για την επίθεση με μαχαίρι

16:33 22/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μια ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο 18χρονος Μαροκινός αιτών άσυλο, Αμπντεραχμάν Μεκά ομολόγησε ότι πράγματι ήταν εκείνος που πραγματοποίησε την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας, αλλά δεν παραδέχθηκε ότι είχε τρομοκρατικό κίνητρο, δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Κάαρλε Γκουμέρους.

«Ο πελάτης μου παραδέχεται ανθρωποκτονία και τραυματισμούς… Αλλά, με βάση τα στοιχεία που έχουν προσκομίσει μέχρι τώρα οι ερευνητές, το έγκλημα δεν είχε απαραίτητα τρομοκρατική πρόθεση», δήλωσε ο Γκουμέρους στο πρακτορείο Reuters.

Ο

Μεκά εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, αφού οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τον στο πόδι. Το δικαστήριο έδωσε εντολή για την προφυλάκισή του, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του.

Άλλοι τρεις Μαροκινοί, που συνελήφθησαν για ενδεχόμενες διασυνδέσεις με την επίθεση, αναμένεται να εμφανιστούν στο δικαστήριο. Ένας πέμπτος Μαροκινός που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος.

Είναι η πρώτη έρευνα που διεξάγεται στη Φινλανδία για εγκλήματα που φέρεται να σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα