Φίλος Π. Φύσσα: Ήταν οργανωμένο έγκλημα όχι απλά συμπλοκή

15:59 21/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Φίλος του Παύλου Φύσσα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του από τον Γιώργο Ρουπακιά κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας είπε πως όταν το τάγμα εφόδου των Χρυσαυγιτών έφτασε στο σημείο τα μέλη του άρχισαν να βγαίνουν ανά πεντάδες από το μπλοκ να χτυπούν και να επιστρέφουν, ενώ οι υπόλοιποι χτυπούσαν τα πόδια τους στο πεζοδρόμιο για να εμψυχώσουν τους επιτιθέμενους.

Όπως

τόνισε όλοι ήταν με παντελόνια παραλλαγής, είχαν κράνη και στειλιάρια στα χέρια τους, ενώ χαρακτήρισε τη δολοφονία «οργανωμένο έγκλημα».

«Με το που έγινε αυτό, όλοι φύγανε… Ο Παύλος κάθεται δύο λεπτά όρθιος και μετά στο σκαλάκι. Του λέω, θέλεις λίγο νερό; Ναι μου λέει. Του το δίνω και το φτύνει….Αρχίζει να καταρρέει…Είχε ασπρίσει ολόκληρος. Ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο. Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν επίθεση«, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν γνωρίζει σίγουρα πως ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας είπε: «Ναι ήταν… Έχουν κάνει το ίδιο στο Πέραμα, στους ψαράδες. Δρουν με ιεραρχία και πάντα με εντολή».

Ο φίλος του Π. Φύσσα έδωσε σήμερα επιπλέον στοιχεία για τη στιγμή της επίθεσης που δεν είχε περιγράψει στις πρώτες καταθέσεις του, γεγονός που έδωσε την αφορμή στους συνηγόρους υπεράσπισης να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία του. Όμως ο μάρτυρας είπε πως στις πρώτες του καταθέσεις ήταν σοκαρισμένος και πρόσθεσε: «Είχα ακόμα το αίμα του Παύλου επάνω μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα