Φιλαράκι, μην κανιβαλίζεις την κιτσάτη και «δείτε με» δασκάλα…

12:29 30/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ρε συ φιλαράκι, τι κακό ήταν αυτό με τη δασκάλα στο Ναύπλιο; Τι μπινελίκι για το μίνι φόρεμα, τις ψηλοτάκουνες γόβες και το μπρίο της στην παρέλαση;

Έφριξαν οι εθνοαμύντορες, έσκισαν τα ρούχα τους οι διαχρονικοί υπερασπιστές των χρηστών ηθών. Τι «προσέβαλε τους αγωνιστές του ’40«, ακούσαμε, τι «ντύθηκε σαν πόρνη μέρα μεσημέρι«…

Όλα αυτά, φιλαράκι, τα ακούω βερεσέ. Μια νέα και όμορφη γυναίκα είδα εγώ, που χαίρεται τη ζωή της, χωρίς να δίνει λογαριασμό στους μη έχοντες «αρμοδιότητα».

Για

εκείνη, χαρά της ζωής είναι να βάλει τα καλά της και να πάει σε μια δημόσια εκδήλωση. Είτε γάμος είναι, είτε βαφτίσια, είτε μπουζούκια, είτε παρέλαση, κάτι ανάλογο νομίζω πως θα φορούσε.

Σε κάποιους μπορεί να θύμισε τα κορίτσια που έκαναν το λεγόμενο νυφοπάζαρο στους κεντρικούς δρόμους των επαρχιακών πόλεων πριν από 40-50 χρόνια. Δεκτό. Κάποιοι άλλοι ίσως θεώρησαν απολύτως κιτσάτη την εμφάνιση με μαύρο μίνι φόρεμα και χρυσά κουμπιά, πριν φτάσει μεσημέρι. Δεκτό. Όχι, όμως, ότι προσέβαλε τους ήρωες του ’40, φιλαράκι μου. Έλεος.

Να μου πεις ότι η εμφάνιση φώναζε «δείτε με«, να πω «έχεις δίκιο». Να μου πεις ότι «η μέρα ανήκει στους μαθητές και εκείνη τους έκλεψε τη δόξα«, να πω «μαζί σου«. Όχι, όμως, ότι οι δασκάλες και οι καθηγήτριες πρέπει να ντύνονται στις παρελάσεις σαν τις γυναίκες που έραβαν κάλτσες για τα παιδιά στην Πίνδο.

ΥΓ1 Είναι τόσο, μα τόσο εύκολο φιλαράκι, να κανιβαλίζεις έναν άνθρωπο στην εποχή των social media, στην οποία απέκτησαν δημόσια φωνή ακόμη και εκείνοι που θα τα έλεγαν μόνο στο καφενείο της γειτονιάς ή στο κομμωτήριο.

ΥΓ2 Υπήρξαν και άλλες κιτσάτες εμφανίσεις καθηγητριών, όπως και σέξι εμφανίσεις μαθητριών. Πρέπει να τις εκτελέσουμε; Ή μήπως να αποβάλουμε τη φιλαυτία από το λεξιλόγιο;

Keywords
Τυχαία Θέματα