«Έξωση» από το ΕΛΚ για το κόμμα του Βίκτορ Όρμπαν

23:43 20/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Την αναστολή της συμμετοχής του Fidesz, του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν «μέχρι νεωτέρας» αποφάσισε το ΕΛΚ, ενώ παράλληλα ανήγγειλε την ίδρυση μιας τριμερούς «επιτροπής αξιολόγησης», υπό την προεδρία του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, η οποία θα ελέγξει λεπτομερώς τη συμμόρφωση του ουγγρικού κόμματος με τις αξίες του ΕΛΚ.
Σύμφωνα με τον Όρμπαν, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της επιτροπής των «τριών σοφών» θα γίνουν γνωστά μετά τις Ευρωεκλογές, προκειμένου

να μην επηρεάσουν αρνητικά την προεκλογική καμπάνια του ΕΛΚ.
τα υπόλοιπα κόμματα (Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι), καταδίκασαν τον εν λόγω «συμβιβασμό», υποστηρίζοντας ότι το ΕΛΚ θα έπρεπε να λάβει μια καθαρή απόφαση αποκλεισμού του Fidesz.
Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, πάντως, δήλωσε «περήφανος» για την απόφαση του ΕΛΚ, λέγοντας πως ήταν «σαφής» και βασίστηκε σε μια συζήτηση πάνω στις αξίες του κόμματος και τις κοινές ιδέες.

The post «Έξωση» από το ΕΛΚ για το κόμμα του Βίκτορ Όρμπαν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα