Εξοργισμένος ο Φιγιόν για την «επίθεση» στη σύζυγό του

14:18 25/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Δημοσίευμα κατηγορεί τη σύζυγο του υποψηφίου της γαλλικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν,που έχει καθαρό προβάδισμα στην προεδρική κούρσα, ότι έλαβε αμοιβή για υπηρεσίες που δεν προσέφερε ποτέ.

Ο Φρανσουά Φιγιόν αντέδρασε με μένος δηλώνοντας εξοργισμένος και λέγοντας ότι το άρθρο δείχνει «περιφρόνηση και μισογυνισμό» ενώ το χαρακτήρισε απόδειξη μιας εκστρατείας «λάσπης» εναντίον του.

Η σατιρική εφημερίδα «Le Canard Εnchaine» δημοσιεύει πως Πενέλοπε Φιγιόν, σε μία περίοδο οκταετίας και πλέον, πληρώθηκε 600.000 συνολικά ευρώ (644.700 δολάρια) για τις υπηρεσίες της ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της, όταν εκείνος ήταν βουλευτής το 1998-2002, και όταν εκείνος ξεκίνησε να εργάζεται για την κυβέρνηση, ως συνεργάτιδα του αναπληρωτή του Μαρκ Ζουλό, που τον διαδέχθηκε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ο μηνιαίος μισθός της ήταν μεταξύ 6.900 και 7.900 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επιπλέον, η Φιγιόν εργάστηκε παράλληλα ως μισθωτή, μεταξύ της 2ας Μαΐου 2012 και του Δεκεμβρίου του 2013, στο πολιτιστικό περιοδικό Revue des deux mondes, ιδιοκτησίας του Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ, φίλου του Φιγιόν. Ο μισθός της ανερχόταν σε περίπου 5.000 ευρώ τον μήνα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι εργαζόμενοι την ίδια περίοδο στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και στο περιοδικό δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι άκουσαν ή είδαν ποτέ τη σύζυγο του Φιγιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα