Έξαλλος ο Θεοδωράκης με Φώφη: Εξαγοράζεις βουλευτές μου

17:55 29/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Εκρηκτική είναι η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη στην ανακοίνωση του πρώην βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα ότι προσχωρεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τη Φώφη Γεννηματά ότι εξαγοράζει βουλευτές υποσχόμενη έδρες και θέσεις.

Ο βουλευτής Λάρισας είχε ανεξαρτητοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου, με ένα επιεικώς σαθρό σκεπτικό. Όλοι τότε προέβλεπαν την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ. Περίμενε μόνο 50 μέρες για να τηρήσει τα προσχήματα και να κάνει το επόμενο βήμα.

Ήδη έχει ενταχθεί στη

Δημοκρατική Συμπαράταξη ο μουσουλμάνος βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν, εκλεγμένος επίσης με το Ποτάμι στη Ροδόπη. Εκείνος, μάλιστα, δεν περίμενε παρά λίγες ώρες για να κάνει το…σάλτο. Ανεξαρτητοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου το πρωί και το μεσημέρι συναντήθηκε με την κυρία Γεννηματά, για να πιστοποιηθεί και τυπικά η…μεταγραφή του.

Για τον Κώστα Μπαργιώτα γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Σήμερα καταλάβαμε γιατί η κυρία Γεννηματά ήταν απούσα από τη Βουλή στη συζήτηση για την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου. Είχε δουλειές λόγω μεταγραφικής περιόδου. Στις Δημοκρατίες, την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων καθορίζουν οι πολίτες στις εκλογές. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει άλλη αποψη. Εξαγοράζει βουλευτές, υποσχόμενη έδρες και θέσεις όταν «επιστρέψουμε στα πράγματα»».

Και προσθέτει: «Όσο για αυτούς που προδίδουν τους ψηφοφόρους τους, να ξέρουν ότι η απάντηση θα είναι σκληρή. Ειδικά από αυτούς που έτρεχαν σαν τον Βέγγο για να τους βγάλουν βουλευτές. Ειδικά απ΄ αυτούς που πίστεψαν ότι εκπροσωπούν το νέο ακούγοντάς τους να κατακεραυνώνουν «το παλιό, το ΠΑΣΟΚ, τη Γεννηματά». Ειδικά απ΄ αυτούς που τους άκουγαν να λένε τον Σεπτέμβρη «όλοι για έναν και ένας για όλους» χωρίς να τους λένε ότι το «ένας για όλους» θα ίσχυε μέχρι να πάρουν μια καλή πρόταση μεταγραφής.

Υ.Γ. Η τελευταία πρόταση είναι αποσπάσματα σημερινών αναρτήσεων Λαρισαίων. Ένας μακρύς κατάλογος απογοητευμένων πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα