Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης σε πανεπιστημιακούς γιατρούς για μίζες! 2,6 εκατομμύρια η ζημιά στο Δημόσιο

Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις πανεπιστημιακούς γιατρούς...
οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο για το σκάνδαλο με τις μίζες πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας.
Το δικαστήριο επέβαλε σε βάρος των γιατρών ποινές κάθειρξης από 11 εως 14 χρόνια κατά περίπτωση ωστόσο όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς αποφασίστηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τον όρο καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας από 10.000
έως 15.0000 ευρώ.

Οι γιατροί αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος "βρώμικου" χρήματος που αφορούσε προμήθειες από εταιρεία ιατροτεχνολογικού υλικού, θυγατρική πολυεθνικής. Για κάποια από τα "δώρα" που κατηγορήθηκαν ότι πήραν, όπως πολυτελή ταξίδια απαλλάχτηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή τους με το σκεπτικό ότι δεν είχαν δόλο, ωστόσο η πρόταση του δεν έγινε δεκτή καθώς κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι προμήθειες υλικών από τα νοσοκομεία "Γ. Γεννηματάς" και "Γ. Παπανικολάου", όπου υπηρέτησαν οι συγκεκριμένοι γιατροί ήταν "φουσκωμένες" σε ποσοστό έως και 35% ενώ μέρος χρημάτων κατέληγε στις τσέπες των γιατρών. Υπολογίστηκε ότι από τις υπερτιμολογήσεις υλικών οστεοσύνθεσης που προμηθεύτηκαν τα δύο νοσοκομεία την περίοδο 2001 – 2006 το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε με το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι τρεις κατηγορούμενοι γιατροί κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράνομες συναλλαγές.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Ποινές, Δημόσιο,thessaloniki, poines, dimosio