Έξαλλοι οπαδοί του Ερντογάν στη Γαλλία κατεβάζουν αφίσες του Le Point

10:13 29/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Αυστηρή απάντηση έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στους υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που εξοργίστηκαν με το εώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Le Point και εξαπέλυσαν απειλές εναντίον του κατεβάζοντας παράλληλα τις αφίσες από κιόσκια και σημεία όπου ήταν ανηρτημένες.

Όπως τόνισε ο Μακρόν, «είναι απολύτως απαράδεκτη η αφαίρεση των αφισών του περιοδικού Le Point από τα κιόσκια των εφημερίδων με το επιχείρημα ότι δεν αρέσουν στους εχθρούς της ελευθερίας στη Γαλλία,

όπως και στο εξωτερικό. Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή: χωρίς αυτήν, είναι δικτατορία».

Οι οπαδοί του Ερντογάν εξοργίστηκαν με το εξώφυλλο του περιοδικού που φέρει τον τίτλο: «Ο Δικτάτορας. Μέχρι πού θα φθάσει ο Ερντογάν;». Απείλησαν περιπτερούχους να πετάξουν τις αφίσες του περιοδικού, τις κάλυψαν με δικές τους υπέρ του Ερντογάν ενώ σε άλλα σημεία κατέβασαν τις αφίσες εξυβρίζοντας και απειλώντας τους πάντες, Με την επέμβαση της αστυνομίας αποκατάστάθηκαν οι αφίσες του εξωφύλλου.

The post Έξαλλοι οπαδοί του Ερντογάν στη Γαλλία κατεβάζουν αφίσες του Le Point appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα