Έξαλλοι οι Τούρκοι με τους Ευρωπαίους: Απειλεί θεούς και δαίμονες ο Ερντογάν

20:50 12/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Έξαλλος με την ολλανδική κυβέρνηση φαίνεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε δριμεία επίθεση.

«Σίγουρα θα πληρώσουν το τίμημα και θα μάθουν επίσης τι εστί διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία», δήλωσε ενώ κατήγγειλε συμπεριφορές που θυμίζουν «τον ναζισμό και τον φασισμό», με ευθεια αναφορά στην απέλαση της Τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων από την Ολλανδία.

Ο Τούρκος πρόεδρος

υποστήριξε ακόμη πως αυτές οι συμπεριφορές οφείλονται στην άνοδο «του ρατσισμού και του φασισμού».
Από την άλλη πλευρά ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τη Γαλλία επειδή έδωσε άδεια για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας πως «η Γαλλία δεν έπεσε σ’ αυτή την παγίδα».
«Η Ολλανδία ενεργεί σαν «μπανανία»» ανέφερε και κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να επιβάλουν κυρώσεις στην Ολλανδία.

Όμως στην ίδια σκληρή γραμμή επέμεινε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαιτώντας από την «φασιστική Ολλανδία» να ζητήσει συγγνώμη.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μάλιστα μιλώντας σε εκδήλωση στη Γαλλία χαρακτήρισε την Ολλανδία «πρωτεύουσα του φασισμού».

«Η Ολλανδία, η αποκαλούμενη πρωτεύουσα της δημοκρατίας, και το λέω αυτό σε εισαγωγικά επειδή είναι στην πραγματικότητα η πρωτεύουσα του φασισμου…», δήλωσε.
Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ευρωπαϊκές χώρες που στέκονται κριτικά απέναντι στην Τουρκία.

Έτσι λοιπόν τώρα και ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν πρότεινε να αναβληθεί μια προγραμματισμένη γι’ αυτόν τον μήνα επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Με τις σημερινές τουρκικές επιθέσεις κατά της Ολλανδίας, η συνάντηση δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτές. Γι’ αυτό πρότεινα στον Τούρκο συνάδελφό μου την αναβολή της συνάντησης», ανέφερε ο Ράσμουσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα