Έβρος: Συναγερμός μετά τη σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών

20:10 9/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Έκλεισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους, καθώς αυτή την ώρα επιστρέφουν δύο Τούρκοι οι οποίοι συνελήφθησαν να έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα στον Έβρο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια ιδίως από το στρατό ο οποίος έχει αναλάβει και το έργο της παράδοσης των δύο Τούρκων στις αρχές της πατρίδας τους.

Αν και μέχρι αργά το απόγευμα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με το thrakinea.gr οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί, καθώς επίσης κι ακόμα δυο που διέφυγαν, πέρασαν στο ελληνικό έδαφος και συνελήφθησαν από στρατιωτική περίπολο. Επίσης, φαίνεται ότι δεν

υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, αλλά είναι άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογο του και αποφασίστηκε η παράδοση των δυο Τούρκων στρατιωτικών στη χώρα τους, καθώς η ελληνική πλευρά δεν ήθελε να δώσει συνέχεια και ήθελε να αντιμετωπίσει το περιστατικό όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, πριν δηλαδή τη σύλληψη των Κούκλατζη και Μητρετώδη.

Πηγή: thrakinea.gr

The post Έβρος: Συναγερμός μετά τη σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα