Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μείωση συντάξεων και χωρίς το ΔΝΤ

12:41 5/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν υπάρχει μόνο στο ΔΝΤ το προνομοθετημένο πακέτο που αφορά στο αφορολόγητο και στις μειώσεις συντάξεων σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, αλλά και στο πρόγραμμα του ESM.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για το αν η Ελλάδα μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί τα τα μέτρα μείωσης των συντάξεων το 2019 και του αφορολόγητου το 2020 με την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, ο αξιωματούχος σχολίασε πως το προνομοθετημένο

πακέτο δεν υπάρχει μόνο στο πρόγραμμα του ΔΝΤ, υπάρχει και στο πρόγραμμα του ESM. «Είναι πολύ σημαντικό για όλες τις πλευρές να τηρήσουμε ό,τι έχει συμφωνηθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε από την Αθήνα, μόλις το 30% των 110 προαπαιτούμενων έχουν κλείσει αλλά και τα υπόλοιπα προωθούνται.

Επίσης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως μετά τη συμφωία του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, απομένουν ακόμη 82 «derivatives» (βασικά παραδοτέα) για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης έως τον Ιούνιο.

Τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί και φυσικοί και ηλεκτρονικοί για να εκπληρωθεί το προαπαιτούμενο ενώ επιθυμούν να δουν μπουλντόζες στο Ελληνικό.

The post Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μείωση συντάξεων και χωρίς το ΔΝΤ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα