Έτοιμη για το ρεκόρ στο Champions League η Αγγλία

11:33 5/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ποτέ ξανά καμία χώρα δεν είχε πέντε εκπροσώπους στη νοκ-άουτ φάση του Champions League και η Αγγλία είναι έτοιμη να γίνει κάτοχος αυτής της αξιέπαινης επίδοσης!

Οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ βρίσκονται ήδη στην επόμενη φάση του θεσμού, με τους «πολίτες» και τα «σπιρούνια» να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στους ομίλους τους και τους «μπλε» να χρειάζονται το θετικό αποτέλεσμα απόψε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να εξασφαλίσουν την

κορυφή.

Αντίθετα, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ χρειάζονται μια μικρή προσπάθεια ακόμα στα τελευταία τους ματς στη φάση των γκρουπ απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Σπαρτάκ Μόσχας αντίστοιχα, για να συμμετέχουν και τυπικά στην κλήρωση για τη φάση των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που στα τελικά του Champions League υπάρχουν πέντε ομάδες από την Premier, αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» εξασφάλισαν την παρουσία τους στο τουρνουά μέσω της κατάκτησης του Europa League την περασμένη σεζόν.

Αν δεν υπάρξει κάποια τεράστια ανατροπή και περάσουν και οι πέντε εκπρόσωποι της Αγγλίας στους «16», θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό (σε σύνολο των συλλόγων κι όχι στον αριθμό) από το 2013-2014. Στα τελευταία 14 χρόνια (από τη σεζόν 2003-2004 όταν πλέον η φάση των ομίλων έγινε μονή), μονάχα έξι φορές η Αγγλία είχε κάθε εκπρόσωπό της στον αμέσως επόμενο γύρο του θεσμού.

Από το 2005 έως και το 2012 υπήρξαν οχτώ συμμετοχές αγγλικών κλαμπ στον μεγάλο τελικό, με τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι να κατακτούν το τρόπαιο σε αυτά τα χρόνια, όμως, σε καθένα από τα τρία τελευταία χρόνια, πάντοτε υπήρχε αποκλεισμός στους ομίλους…

Πριν από 12 χρόνια, η Premier θα μπορούσε ξανά να έχει πέντε εκπροσώπους στους ομίλους του Champions League λόγω της… ειδικής συμμετοχής των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ λόγω της τεράστιας επιτυχίας μετά τον τελικό της Πόλης, όμως, σ’ εκείνα τα προκριματικά, η Έβερτον απέτυχε να περάσει το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ.

Την τελευταία φορά, πάντως, που κάποια χώρα είχε πέντε ομάδες στα γκρουπ, ήταν τη σεζόν 2015-2016, με την Ισπανία να υπερηφανεύεται για τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Βαλένθια και Σεβίλλη. Οι σύλλογοι της Μαδρίτης έφτασαν μέχρι τον τελικό, ενώ οι Ανδαλουσιανοί μαζί με τις «νυχτερίδες» αποχαιρέτησαν από τους ομίλους…

Πηγή: gazzetta.gr

The post Έτοιμη για το ρεκόρ στο Champions League η Αγγλία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα