Έτοιμοι για rafting; Αυτοί είναι οι top προορισμοί!

22:09 4/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι φίλοι των extreme sport στην Ελλάδα είναι πολλοί και αυτή η εποχή είναι ιδανική για τέτοιου είδους εξορμήσεις. Το rafting είναι από τα σπορ που λίγο πολύ οι περισσότεροι από μας έχουμε δοκιμάσει ή θέλουμε να δοκιμάσουμε. Σας παρουσιάζουμε τους top προορισμούς.

Ποταμός Βοϊδομάτης

Ο Βοϊδομάτης

είναι από τους πιο καθαρούς ποταμούς της Ευρώπης. Είναι η κατάλληλη επιλογή για να αποκτήσετε τις πρώτες σας εμπειρίες στο rafting. Με σημείο εκκίνησης τη γέφυρα Αρίστης απολαύστε την εύκολη κατάβαση τερματίζοντας στη Γέφυρα Κλειδωνιάς.


Βαθμός δυσκολίας: 1-2
Διάρκεια: 1.30 ώρα

Ταυρωπός ποταμός

Ξεκινώντας από την Παλαιά Bίνιανη, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής, θα τερματίσετε στη γέφυρα του Mέγδοβα. Η διαδρομή των 10 χλμ. περίπου θα σας μαγέψει, ωστόσο μια έκπληξη σας περιμένει για το τέλος, όταν θα κατεβείτε από τη βάρκα για να περπατήσετε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης.

Βαθμός δυσκολίας: 1-2
Διάρκεια: 2 ώρες

Ποταμός Εύηνος

Αν είστε από εκείνους που δεν έχετε κάνει ποτέ rafting τότε ο ποταμός αυτός είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Με τις πηγές του στα Βαρδούσια και τις εκβολές του στον Πατραϊκό κόλπο, ο Εύηνος αποτελεί ιδανική επιλογή για τους αρχάριους. Η σημαία της εκκίνησης πέφτει στη γέφυρα του Πόρου ενώ η διαδρομή των 10 χλμ. ολοκληρώνεται με μοναδικά περάσματα slalom μέσα από την τεχνητή ολυμπιακή πίστα του kayak, καταλήγοντας στη γέφυρα του οικισμού Χάνι Μπανιά.

Βαθμός δυσκολίας: 2
Διάρκεια: 2 ώρες


Λούσιος

Θεωρείται από τους πιο εντυπωσιακούς ποταμούς της χώρας μας. Η υδάτινη διαδρομή έχει μήκος 8 χιλιόμετρα και θα σας συναρπάσει καθώς θα περάσετε μέσα από τούνελ και καταπράσινη βλάστηση.


Βαθμός δυσκολίας: 3
Διάρκεια: 2 ώρες


Άραχθος

Η είσοδος στο στενό φαράγγι του Αράχθου είναι εντυπωσιακή και θα σας προκαλέσει μεγάλο δέος. Στη μέση της διαδρομής, μπορείτε να σταματήσετε και να περπατήσετε μέχρι τον καταρράκτη της Γλύφκης, στη βάση του οποίου σχηματίζεται λιμνούλα.

Αν είστε αρχάριος θα ακολουθήσετε τη διαδρομή που ξεκινά στη Γέφυρα Πολίτσας (Λάζαινα) ενώ οι προχωρημένοι θα ξεκινήσετε από τη Γέφυρα Τσιμπόβου (Χαροκόπι), δίνοντας ένα πιο extreme χαρακτήρα στην διαδρομή 4ου βαθμού δυσκολίας. Και οι δυο διαδρομές καταλήγουν στο ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας, το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδας.

Βαθμός δυσκολίας: 2-3 (Αρχάριοι), 4 (προχωρημένοι)
Διάρκεια: 2 ώρες (4 ώρες για τους προχωρημένους)


Νέστος

Για όσους μένετε στη Βόρεια Ελλάδα ο ποταμός Νέστος είναι η ιδανικότερη επιλογή. Η μικρή διαδρομή ξεκινά από την συμβολή Αρκουδόρεμα μέχρι το Παρανέστι και η μεγάλη διαδρομή από το φράγμα Πλατανόβρυσης μέχρι το Παρανέστι.

Βαθμός δυσκολίας: 1.5 έως 3

Διάρκεια 1 ωρα και 30 λεπτά για τους αρχάριους και 4 ώρες για τους προχωρημένους

Πηγή: travelgirl.gr

The post Έτοιμοι για rafting; Αυτοί είναι οι top προορισμοί! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα